Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage grijpt iconische rol die zijn cultstatus compleet maakt

Onder filmliefhebbers is Nicolas Cage een ware cultheld. Dat hij de rol van Dracula gaat spelen in de aankomende film Renfield, maakt deze mythische status alleen maar groter.

Door de jaren heen zijn heel wat beroemde acteurs in de rol van de iconische vampier gekropen. Nicolas Cage voegt zich in een rijtje met onder anderen Max Schreck (Nosferatu, 1922), Bela Lugosi (Universal Classic Monsters), John Carradine (1944-1966), Christopher Lee (Hammer Films, 1958-1973), Al Lewis (The Munsters, 1964-1966) Frank Langella (Dracula, 1979), Gary Oldman (Bram Stoker’s Dracula, 1992), Leslie Nielsen (Dead And Loving It, 1995), Rudolf Martin (Buffy The Vampire Slayer, 2000), Gerard Butler (Dracula, 2000), Dominic Purcell (Blade Trinity, 2004), Luke Evans (Untold, 2014), Christian Camargo (Penny Dreadful, 2014-2016) en nog een reeks sterren.

Nicolas Cage als Dracula in Renfield

Maar nu wordt het pas écht genieten. Nicolas Cage gaat vampier Dracula spelen in een nieuwe film van Universal Pictures, Renfield genaamd.

Renfield zit volgens het originele werk van Bram Stoker in een gekkenhuis. Mensen denken dat hij lijdt aan waanideeën, maar in werkelijkheid is hij de handlanger van Dracula. Renfield wordt in de film gespeeld door Nicholas Hoult, onder meer bekend van de film Warm Bodies.

Niet zijn eerste keer als vampier

De film wordt geregisseerd door Chris McKay, bekend van onder meer The Tomorrow War. Ook in de komische horrorfilm Vampire’s Kiss uit 1988 was Nicolas Cage al eens te zien als een vampier.

Check voor het goede gevoel ook deze trailer van de ‘wildste film ooit’ van Nicolas Cage, die in september dit jaar in première ging.

Pig

Op dit moment is de aanstaande Dracula-acteur nog in een paar bioscoopzalen te zien met zijn film Pig, waarin hij avonturen beleeft met een varken. Niet de bekendste film van de laatste tijd, maar absoluut een aanrader. Vreemd, bizar, onrealistisch, heroïsch, alles wat je verwacht van deze levende legende.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.