Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk fluit klokkenluider terug met nu al uitverkochte Tesla-gadget

Kun je niet wachten op de Tesla Cybertruck? Dan kun je alvast een coole gadget aanschaffen in dezelfde vorm van de elektrische pick-up. Of beter gezegd: kon, want het fluitje is al uitverkocht. Elon Musk onthulde de ‘cyberwhistle’ als antwoord op klokkenluider (in het Engels whistleblower).

Elon Musk laat met deze actie maar weer eens zien schijt te hebben aan de wereld om hem heen. Oordeel zelf of dat iets positiefs of negatiefs is.

Elon Musk onthult de Tesla ‘cyberwhistle’

Tesla heeft een bijzonder fluitje op de markt gebracht, de ‘cyberwhistle’. “Blow the whistle on Tesla!”, schreef CEO Elon Musk op Twitter. Het lijkt erop dat hij met het fluitje een sneer wil uitdelen naar voormalig medewerker Owen Diaz. Die klokkenluider, in het Engels whistleblower, klaagde meermaals over een racistische werkomgeving in de Tesla-fabriek in het noorden van Californië in 2015 en 2016.

Een jury kwam in een rechtszaak tot de conclusie dat de maker van elektrische auto’s er niet in was geslaagd om te voorkomen dat de werknemer met racisme werd geconfronteerd. Tesla moest Diaz van de jury een schadevergoeding betalen van 137 miljoen dollar. Het bedrijf van Elon Musk is in beroep gegaan tegen de uitspraak, die volgens het bedrijf “zonder precedent in de Amerikaanse antidiscriminatiewetgeving” is.

Vorm van de Cybertruck

Het ontwerp lijkt op dat van de elektrische Cybertruck, die ergens volgend jaar op de markt moet komen. Het fluitje kost 50 dollar, zo’n 44 euro. Op de website van Tesla en het is al uitverkocht. Elon Musk riep daarnaast op om niet het speciale poetsdoekje van Apple te kopen. Dat kost 25 dollar.

tesla cyberwhistle, fluit, klokkenluider, cybertruck

Check hier het vernieuwde design van de Tesla Cybertruck, onlangs voor het eerst real-life gespot op een parkeerplaats. Daarbij zit de vernieuwing hem vooral in de deuren, waarbij het even goed uitzoeken is hoe je die open krijgt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.