Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Rijkste vrouw op aarde ademt Elon Musk in nek op rijkenlijst

Grote verschuivingen op de lijst met rijkste mensen op aarde. Vroeger zei men rijkste mannen op aarde, maar die tijd is voorbij. Waar Elon Musk is gekelderd, komt de rijkste vrouw op aarde Francoise Bettencourt Meyers eraan.

Napoleon zal zich tevreden omdraaien in zijn graf. Zowel de rijkste man als vrouw komt op dit moment uit Frankrijk.

Elon Musk keldert op lijst met rijkste mensen

Maandenlang was Elon Musk, rare snuiter en meesterondernemer van beroep, de rijkste persoon op aarde. Maar deze week werd hij ingehaald door zijn eeuwige rivalen Amazon-oprichter Jeff Bezos en Louis Vuitton Moët Hennessy-oprichter Bernard Arnault.

Waar het vermogen van Elon Musk door een waardedaling van Tesla is geslonken tot slechts 189 miljard dollar, zagen Bernard Arnault en Jeff Bezos hun vermogen door goede zaken oplopen tot respectievelijk 197 miljard en 196 miljard dollar. Dit zijn door Bloomberg berekende totaalvermogens.

De rijkste vrouw Francoise Bettencourt Meyers

Elon Musk voelt een hete knoflookadem in zijn nek. Met een boete van 55 miljard die als het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt, komt Francoise Bettencourt Meyers namelijk akelig dicht in de buurt. De rijkste vrouw op aarde, die het complete L’Oréal-imperium erfde, nadert met een vermogen van 96,3 miljard dollar de top 10.

Francoise Bettencourt Meyers staat op dit moment op nummer 15 in de Bloomberg Billionaires Index. Nog nooit stond de rijkste vrouw op aarde zo hoog op deze lijst en haar vermogensgrafiek lijkt alleen maar zijn gang omhoog voort te zetten.

Meest vermogende vrouwen op aarde

Francoise Bettencourt Meyers is niet de enige trendsetter. De rijkste vrouwen op aarde komen eraan. Veel dames hebben hun geld vergaard door een erfenis, maar er komen ook steeds meer selfmade women de Bloomberg Billionaires Index binnendruppelen. Check hier de top 10 rijkste madames ter wereld.

De rijkste vrouw van Nederland is Charlene de Carvalho-Heineken. Check het fictieve maandsalaris van Jezus Christus van zijn achttiende tot nu om tot hetzelfde vermogen te komen. Om de boel maar eens op ongebruikelijke wijze in perspectief te zetten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.