Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 5 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel rijker werd de rijkste vrouw ter wereld per seconde in 2022

Vraag iemand wie de rijkste man op aarde is, en de kans is groot dat ze Elon Musk of heel misschien Jeff Bezos antwoorden. Wat overigens beide niet klopt, want dat is Bernard ­Arnault. Maar hoe zit het eigenlijk met de rijkste vrouw ter wereld? Dat dit Francoise Bettencourt Meyers is, zullen de meesten waarschijnlijk niet eens weten. Laat staan hoeveel ze per seconde rijker is geworden in 2022.

De Forbes World’s Billionaires List 2023 is onthuld, en opvallend is dat zowel de rijkste vrouw als man uit Frankrijk komt. Bernard ­Arnault stelden we al eens aan je voor, vandaag maak je kennis met Francoise Bettencourt Meyers.

Wie is Francoise Bettencourt Meyers?

First things first: wie is de rijkste vrouw ter wereld eigenlijk? Francoise Bettencourt Meyers is de kleindochter van de oprichter van haar- en huidverzorgingsmerk L’Oréal. Ze verscheen voor het eerst op de Forbes Billionairs-lijst in 2018, nadat haar moeder een jaar daarvoor overleed. Haar moeder was daarvoor de rijkste vrouw ter wereld. Dochterlief erfde haar fortuin en trad daarmee in haar moeders voetsporen.

Hoewel Francoise Bettencourt Meyers dus al een aantal jaren ‘s werelds rijkste vrouw is, is er – mede doordat ze geen interviews met de media doet – weinig over haar bekend. Dit is wat we wel weten:

  • Ze bezit (met haar zonen) 33 procent van de aandelen van L’Oréal
  • Meyers is een filantroop en doneerde onder andere 226 miljoen dollar om de Notre Dame te restaureren
  • Ze heeft meerdere boeken gepubliceerd over het katholieke geloof en de Griekse goden
  • Ze zit al sinds 1997 in het bestuur van L’Oréal

Het vermogen van de rijkste vrouw ter wereld

Met een vermogen van 80,5 miljard dollar is Francoise Bettencourt Meyers volgens Forbes dus de rijkste vrouw ter wereld. Om erachter te komen met hoeveel geld haar vermogen maandelijks, dagelijks en zelfs met het knipperen van je ogen groeit, moeten we eerst weten hoeveel rijker de Française afgelopen jaar is geworden.

We vergelijken het vermogen van Francoise Bettencourt Meyers in 2023 met dat van 2022. Ook vorig jaar was Meyers de rijkste vrouw ter wereld, toen met een vermogen van 74,8 miljard dollar. Daarmee kunnen we vaststellen dat haar vermogen in een jaar tijd met 5,7 miljard is gegroeid.

180 euro per seconde (!) rijker in 2022

Een simpele rekensom laat zien dat:

  • De rijkste vrouw ter wereld afgelopen jaar 475 miljoen rijker werd per maand
  • Per dag is dat zo’n 15,6 miljoen
  • Per uur is dat nog steeds ruim 650.000 euro
  • Rekenen we nog even door, dan weten we dat ze zo’n 10.844 dollar rijker werd per minuut
  • Dat is 180,75 dollar per seconde

Wist je trouwens dat de rijkste Nederlander een vrouw is? Lees deze verrassende feiten over die Nederlandse en haar vermogen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.