Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk door Bernard Arnault ingehaald op rijkenlijst: wie is deze man?

Lange tijd streed Elon Musk (49) met Jeff Bezos (57) om de titel rijkste persoon op aarde, maar de Amazon-oprichter won. Nu is de Tesla-CEO nog een plek gezakt, omdat hij is ingehaald door Bernard Arnault (72) uit Frankrijk.

Het gaat niet goed met de aandelen van Tesla, waardoor Elon Musk moet inleveren. Sinds afgelopen maandag is de CEO officieel niet langer de op één na rijkste persoon op aarde, volgens de Bloomberg Billionaires Index. Hij is ingehaald door zakenman Bernard Arnault.

Bij zijn naam gaat misschien niet meteen een belletje rinkelen. Wie is Bernard Arnault en waar verdient hij zijn geld mee?

Vermogen Elon Musk daalt

Afgelopen januari stootte hij Jeff Bezos nog van zijn troon en mocht hij zichzelf de rijkste man ter wereld noemen. Maar er is veel veranderd in korte tijd. Eerder las je al dat Elon Musk in korte tijd 20 miljard dollar armer was geworden. Dat komt onder meer doordat Tesla niet langer Bitcoin als betaalmiddel accepteert en de koers van Tesla een sterke daling kent.

Toch was Elon Musk op dat moment nog de op een na rijkste persoon op aarde. Inmiddels is hij dus ingehaald door zakenman Bernard Arnault, die met een vermogen van 159 miljard net twee miljard meer waard is. Maar wie is deze Bernard Arnault precies?

Bernard Arnault investeerde in Pfizer en Moderna

Deze Fransman is topman en grootaandeelhouder bij Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). In tegenstelling tot Tesla gaat het goed bij LVMH. In 2021 alleen al is het vermogen van Bernard Arnault daardoor met 47 miljard gestegen.

Louis Vuitton Moët Hennessy is het grootste conglomeraat (groot bedrijf dat uit verschillende divisies bestaat) ter wereld van luxeproducten. In totaal heeft het bedrijf meer dan 4.900 winkels wereldwijd. De koers van LVMH zit juist al weken stevig in de lift, omdat het conglomeraat goede resultaten heeft geboekt in het eerste kwartaal.

Maar wat hem vooral geen windeieren opleverde, waren de miljarden die hij investeerde in de vaccins van Pfizer en Moderna. Daarnaast doneerde hij overigens ook nog miljoenen voor de bestrijding van COVID-19.

Bloomberg Billionaires Index

Om Jeff Bezos, nog steeds de rijkste persoon ter wereld, voorbij te gaan, moet Bernard Arnault nog even doorsparen. De Amazon-oprichter staat nog flink aan kop met een vermogen van 188 miljard. Elon Musk staat op nummer 3, maar voelt de hete adem van Bill Gates in zijn nek. Bekijk de volledige Bloomberg Billionaires Index hier.

In 4 stappen naar 1 miljoen: een 30-jarige selfmade miljonair legt uit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.