Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 14 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Elon Musk 20 miljard armer na aankondiging over Bitcoin en Tesla

Een enerverende week voor Elon Musk. Na zijn optreden in Saturday Night Live (SNL) en zijn aankondiging dat Tesla geen Bitcoin meer accepteert, daalde de waarde van Tesla met 14 procent. In één week tijd is Musk 20 miljard dollar armer.

Maar zit er een groter plan achter zijn aankondiging over Tesla en Bitcoin?

Tesla-aandelen dalen met 14 procent

Op 7 mei, één dag voor het optreden van Elon Musk bij Saturday Night Live, was één aandeel van Tesla nog 669 dollar waard. Eén week later is de waarde gedropt naar ongeveer 573 dollar, een daling van maar liefst 14 procent. Volgens Forbes is Elon Musk daardoor in een week tijd 20 miljard dollar armer geworden.

Of Elon Musk er echt van wakker ligt, is natuurlijk maar de vraag. Hij zal in ieder geval niet hoeven te leven op droog brood en noodles, want hij is nog steeds de op een na rijkste persoon op aarde. Zijn vermogen nam volgens Forbes in een week tijd af van 166 miljard naar 145,5 miljard.

Wel is het zo dat de daling van deze week al een langere tijd bezig was. Op 14 april was één aandeel bijvoorbeeld nog 784 dollar waard. Dat betekent dat de koers van Tesla met 26.91 procent is gedaald in de afgelopen 30 dagen.

Elon Musk over Tesla en Bitcoin

De daling van de koers deze week zal overigens niet alleen te maken hebben met zijn Saturday Night Live-optreden. Op 13 mei dropte Elon Musk een bommetje op Twitter: Tesla zal niet langer Bitcoin als geldig betaalmiddel voor auto’s accepteren, omdat de cryptomunt te slecht is voor het milieu.

Dat kunnen we met recht een bombshell noemen, omdat Elon Musk eerst één van de grootste fans van Bitcoin was. Toen Tesla 1,5 miljard dollar in Bitcoin investeerde, was er inderdaad kritiek op de keuze, omdat crypto en de missie van Tesla niet echt leken te rijmen.

Toch gaan we er vanuit dat Elon Musk zijn eigen research heeft gedaan vóórdat hij in Bitcoin investeerde met Tesla. Bovendien liet hij vorige maand nog weten dat hij vond dat Bitcoin juist de versnelling naar groene energie in gang zette.

Op zoek naar een andere digitale munt?

Sommige mensen zijn na de tweets van de Tesla-CEO dan ook verontwaardigd om zijn keuze. “Je kan niet van twee walletjes eten”, zegt Alex Mashinsky, de CEO van Celcius Network. “Tesla heeft zo’n 300 miljoen winst gemaakt door Bitcoin te verkopen, wat heel gunstig was voor hun Q1. Ze hebben Bitcoin gebruikt voor een geweldig kwartaal.”

Er zijn daarom mensen die verwachten dat Elon Musk binnenkort zijn geloof in een andere cryptomunt zal uiten, om zo te kunnen profiteren van de stijgende populariteit van die munt.

De CEO van investeringsmaatschappij Skybridge Capital heeft een andere theorie. Hij suggereert dat dit deel uitmaakt van het plan van Elon Musk om de Bitcoin-industrie te verschonen en miners aan te moedigen om over te stappen op 100 procent hernieuwbare bronnen.

“Ik voorspel dat hij een concurrent of disruptor in de Bitcoin-mining industrie zal worden”, zegt hij op Twitter. “Ik durf om 500.000 Satoshis te wedden dat Tesla/Solar City binnen een jaar aankondigt een manier te hebben gevonden om op een ‘superschone’ manier te minen.”

Wat het doel van Elon Musk echt is? Alleen de tijd zal het leren. Niemand anders dan hijzelf weet wat er precies in zijn hoofd omgaat.

Coin Telegraph

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.