Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: de Toyota Supra uit Fast and Furious staat te koop

De occasion van de dag is een auto uit verschillende Fast and Furious-films. Deze smetteloze Toyota Supra is gebruikt voor het lichtere stuntwerk en is door een vorige eigenaar in oude staat hersteld.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Toyota Supra uit 1994

Voor liefhebbers van Japanse auto’s is de Toyota Supra sowieso al een droombolide. Dat Paul Walker tijdens Fast and Furious in deze auto reed, maakt de occasion extra bijzonder.

Toyota Supra Fast and the Furious
(Afbeelding: Barrett-Jackson)

De Toyota Supra is volgens de auto-adviseur op de set, Craig Lieberman, gebruikt om het lichte stuntwerk te doen. “Stuntauto’s hebben meestal een zwaar leven, maar deze niet. De meeste stunts waren snelle shots en handrembochten.” Deze simpelere acties zijn vaak niet gedaan door een stuntman, maar door Paul Walker zelf.

De Fast and Furious-auto is wel een paar keer overgespoten

Hoewel de auto dus niet veel te verduren had, is hij door een vorige eigenaar gespoten. De Toyota trad met een oranje lak op in de eerste Fast and Furious-film. Later werd hij goud gespoten voor 2 Fast 2 Furious.

Toyota Supra Fast and the Furious
(Afbeelding: Barrett-Jackson) (Afbeelding: Barrett-Jackson)

Na deze film bouwde een liefhebber de occasion weer terug naar zijn oorspronkelijke uiterlijk en werd de auto weer in het ‘Lamborghini Diablo Candy Orange’ gespoten. De Toyota Supra is helemaal compleet met side skirts, een bumperlip van Bomex, een gigantische spoiler en dezelfde stickers als in Fast and Furious.

Toyota Supra Fast and the Furious
(Afbeelding: Barrett-Jackson)

Dat dit een van de betere stuntauto’s is, kan je ook zien aan het interieur. Normaal gesproken ontbreekt dit in de auto’s die het zware acteerwerk doen. Bij dit exemplaar is de binnenkant compleet en het interieur ziet er smetteloos uit.

Niet dé occasion voor de liefhebber

Klinkt als een droombolide, maar toch is het niet dé Toyota Supra waar liefhebbers warm van worden. Hij heeft weliswaar de 2JZ-GTE 3.0 liter zescilinder turbomotor aan boord, maar deze zit gekoppeld aan een automatische transmissie met vier versnellingen. De handbak met 6 verzetten is in de Supra een populairdere transmissie. Hoe dan ook: de occasion sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

Deze supercar uit Fast and Furious 7 kun je kopen als NFT

De auto wordt verkocht op de site van Barrett-Jackson. Bied gerust mee, al heb je voor een serieus bod waarschijnlijk wel een bedrag nodig dat bestaat uit zes cijfers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.