Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

HBO onthult nieuwe Batman-serie met next level technologie en grote namen

Het is gedeeltelijk toevallig vandaag Batman-dag. Eerst lekten opvallende afbeeldingen van The Batman, de aankomende film waarin Robert Pattinson de nieuwe Caped Crusader speelt. Niet via officiële kanalen, maar door een gelekte jaarkalender. Daar komt nu ook nog eens wel op legitieme wijze naar buiten gebracht nieuws bij. Maak kennis met Batman: Caped Crusader.

Batman keert terug naar animatie. Ja, het grote publiek kent de avonturen van Bruce Wayne voornamelijk door de comics en de films. Met name de films van Christopher Nolan hebben bepaald hoe men anno 2021 tegen het personage aankijkt. Van de tank-achtige Batmobile tot de iconische versie van de Joker.

Batman: Caped Crusader

Voor al die films was er Batman: The Animated Series, een animatieserie uit 1992 die voor vier seizoenen werd uitgezonden. Met Kevin Conroy als Batman en Mark Hamill die een fantastische Joker neerzette. Ja, de beste man kan meer dan Luke Skywalker spelen. Anno 2021 is die serie met zijn unieke vormgeving en verhalen nog steeds de moeite waard. Maar voor de fan die toch liever een modernere serie kijkt, is er goed nieuws.

HBO Max en Cartoon Network slaan de handen ineen voor een nieuwe animatieserie, genaamd Batman: Caped Crusader. Een “compleet nieuwe geanimeerde serie en nieuwe kijk op de Batman-mythologie.”

Team vol grote namen

Dat klinkt al tof, maar het indrukwekkende creatieve team achter de serie maken het project nog veel interessanter. J.J. Abrams gaat aan de slag als producent, The Batman-regisseur Matt Reeves draagt ook een steentje bij en verder is de legendarische DC-artist Bruce Timm bij het project betrokken. Hij speelde een sleutelrol in het tot leven brengen van Batman: The Animated Series, één van de absolute hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van Batman.

“We zijn buitengewoon enthousiast om samen te werken om dit personage terug te brengen, om boeiende nieuwe verhalen te vertellen in Gotham City. De serie wordt spannend, filmisch en doet denken aan Batmans noir-roots, terwijl we dieper in de psychologie van deze iconische personages gaan duiken. We kunnen niet wachten om deze nieuwe wereld te delen,” aldus het sterrenteam.

State-of-the-art

Verder kunnen fans rekenen op “state-of-the-art animatie-technieken en technologie.” Ook worden de iconische vijanden van Batman “opnieuw uitgevonden met verfijnde verhalen, genuanceerde personages en intense actiescènes die zich allemaal afspelen in een visueel opvallende wereld.”

Grootse woorden en beloftes! Het is onduidelijk wanneer en waar Batman: Caped Crusader uit gaat komen, dus voorlopig blijft het een kwestie van afwachten.

Poster onthult retro-design

Een eerste (onderstaande) poster verraadt in ieder geval al een klassiek design, dat doet denken aan de allereerste keren dat Batman in Detective Comics naar voren kwam. Echt retro dus, met grote gebogen oren. Hoe dan ook klinkt Batman: Caped Crusader als een intrigerend en veelbelovend project, een grootse serie van hoog niveau. Juist streaming-budgetten kunnen het peperdure medium dat animatie heet de budgetten bieden die nodig zijn om echt te imponeren. Laat maar komen HBO Max! Is Mark Hamill al gebeld?

Overigens is het niet de enige ambitieuze Batman-serie die in de pijplijn zit. Reeves werkt tevens aan een politieserie die zich binnen Gotham afspeelt.

Gelekte beelden The Batman onthullen Batsuit, Batmobile, Riddler en meer

Batman Caped Crusader Animatieserie
💥 (Afbeelding: HBO Max)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.