Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Na deze nieuwe true crime-serie durf je niet meer te wandelen

We hebben de nieuwe true crime-parel van februari al te pakken. Maak kennis met They Called Him Mostly Harmless.

Netflix trapte 2024 af met de eerste grote true crime-hit van het jaar: American Nightmare. Een docu-serie die het niet alleen onder het grote publiek, maar ook bij critici opvallend goed deed.

HBO Max schakelt topproducent in

Nog niet zo lang geleden was het echter HBO dat bekend stond om zijn uitstekende true crime-documentaires. Een reputatie die Netflix de afgelopen jaren met hit na hit langzaam aan het overnemen is.

Gelukkig zit HBO ook niet stil. Vanaf 8 februari, deze week al dus, kun je namelijk een veelbelovende nieuwe true crime-docu op HBO Max gaan streamen: They Called Him Mostly Harmless. Daarvoor heeft de streamingdienst met Patricia E. Gillespie een flinke naam binnen het genre weten te strikken.

Het bewijs daarvoor en daarmee direct kijktips voor liefhebbers van true crime: in 2019 leverde ze de documentaireserie The Devil You Know af, over een journalist die de waarheid probeert te achterhalen wanneer er stoffelijke resten in het huis van een Satanist worden gevonden.

In 2022 kwam Gillespie met The Fire That Took Her, een geprezen documentairefilm over een jonge moeder die extreme brandwonden opliep nadat ze in brand was gestoken door een man met wie ze uitging. Beide uitstekend gerecenseerde documentaires.

They Called Him Mostly Harmless

Afijn, terug naar 2024. Op 8 februari komt dus They Called Him Mostly Harmless uit op HBO Max. De Original volgt een haast absurd doch waargebeurd verhaal over een mysterieuze man die dood in een bos in Florida wordt aangetroffen. De sterk vermagerde wandelaar wordt naast een flinke hoeveelheid geld en voedsel gevonden, wat de hele situatie er alleen maar vreemder op maakt.

Een viral artikel op het Amerikaanse Wired zorgde in 2020 voor een fervente speurtocht door handige internetgebruikers.

Meerdere wandelaars melden dat ze de man hebben ontmoet op paden van Florida tot Appalachia, maar er is √©√©n probleem: hij heeft ze nooit zijn naam verteld. Het zou twee jaar duren, duizenden toegewijde internetspeurneuzen en een wonder van de wetenschap vergen om hem te identificeren ‚Äď en dat is nog maar het begin van het verhaal.

Alle ingredi√ęnten voor meeslepende true crime

Internetcultuur, natuur en een verhaal vol twists: wat wil een true crime-fanaat nog meer? Het laatste puzzelstukje dat we nog missen is een hoge Rotten Tomatoes-score, maar recensenten hebben helaas nog geen oordeel kunnen vellen. Maar goed, gezien de reputatie van HBO Max en van Gillespie is de kans op een meeslepende documentaire groter dan dat bij Netflix het geval was geweest.

Op naar 8 februari dus, of spoil deze mysterieuze zaak al voor jezelf door de bijbehorende Wikipedia-pagina te checken. Onze tip? Heb nog heel even geduld, en check in de tussentijd HBO’s beste documentaireserie van vorig jaar.

They Called Him Mostly Harmless HBO Max true crime documentaireserie
(Afbeelding: HBO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.