Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jul 2020

HBO Max schakelt grote namen in voor ambitieuze The Batman spin-off serie

Toen de eerste seizoenen van Daredevil uitkwamen op Netflix, was het haast onmogelijk om niet aan Batman te denken. De grimmige sfeer, de smerige straten, het pak van Matt Murdock.

Toen bleef een échte Batman-serie nog een droom. Tot nu. HBO heeft namelijk aangekondigd dat er een spin-off aankomt van The Batman, de Batman film die in 2021 uitkomt.

HBO Max Batman spin-off

In de vorm van een serie dus, op de nieuwe streamingdienst HBO Max. Daarvoor schakelen DC en HBO niet alleen The Batman regisseur Matt Reeves in, maar ook een andere grote naam: niemand minder dan Terence Winter, de bedenker van de fantastische serie Boardwalk Empire.

Winter gaat de serie schrijven. Het verhaal zal zich afspelen in hetzelfde Gotham City als The Batman. De spin-off borduurt voort op hoe The Batman de corruptie in Gotham City verkent, waardoor er een nieuw Batman universum ontstaat op verschillende platformen. “De serie zal de in de film neergezette wereld uitbreiden en de talloze complexe personages van Gotham verder verkennen. ”

Het project zal vooral focussen op het Gotham City Police Department. Het is dus maar de vraag of Robert Pattinson vaak voorbij zal gaan komen als Batman. Misschien enkel als cameo, of bijvoorbeeld op belangrijke momenten.

Mega-deal

Dat soort details, evenals überhaupt de naam van de HBO Max serie, laten nog even op zich wachten. Voor Batman-fans is het in ieder geval een prachtige verrassing. Ja, er zijn al een hoop series rondom personages uit de Batman-familie, maar die zijn vaak relatief low-budget en meer gericht op, tja, tieners. Een grote HBO serie met grote namen erachter is dan toch andere koek.

Over grote namen gesproken: dit is het eerste project dat voortkomt uit de brede megadeal die The Batman-regisseur Matt Reeves onlangs met Warner Bros. Television Group heeft gesloten. Je kunt dus op meer series voor HBO Max rekenen.

Koning van de misdaad

Ook Reeves is zeer enthousiast: “Dit is een geweldige kans, niet alleen om de visie voor de wereld die ik in de film creëer uit te breiden, maar ook om het te verkennen met de soort diepgang en detail dat alleen met dit format kan – en aan de slag te gaan met de ongelooflijk getalenteerde Terence Winter, die zo inzichtelijk en krachtig heeft geschreven over de wereld van misdaad en corruptie, is een absolute droom. ” Daarmee doelt Reeves uiteraard op de topserie Boardwalk Empire.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Reageer op artikel:
HBO Max schakelt grote namen in voor ambitieuze The Batman spin-off serie
Sluiten