Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gelekte beelden The Batman onthullen Batsuit, Batmobile, Riddler en meer

Het is ondertussen alweer twee jaar geleden dat bekend werd dat Robert Pattinson Batman gaat spelen. De Twilight-ster speelt de hoofdrol in The Batman, een nieuwe versie van The Caped Crusader. Regisseur Matt Reeves serveert een jongere Batman, die nog zijn weg moet vinden als detective in Gotham. Behalve een paar donkere beelden en een snelle trailer wisten we nog vrijwel niks over het plot van de film. Tot nu.

The Batman zou aanvankelijk juni dit jaar uitkomen, maar werd al snel door de pandemie opgeschoven richting oktober. Maar toen had Dune een nieuwe datum nodig, en moest The Batman plaats maken voor die blockbuster. Het eindresultaat? Pas maart 2022 gaan we Robert Pattinson in actie zien als Bruce Wayne.

The Batman: nog groot mysterie

We weten al dat hij een groot aantal schurken tegen gaat komen, gespeeld door grote acteurs. Van Colin Farrell’s Penguin en Paul Dano’s Riddler tot Zoë Kravitz’s Catwoman.

Verder weten we dat Bruce Wayne zich in The Batman pas voor het tweede jaar bezig houdt met zijn rol als de caped crusader. Een groentje dus. Ook heeft Warner Bros. al bevestigd dat de film van Matt Reeves zich afspeelt buiten de tijdlijn van de DCEU-films, zoals Batman v. Superman en The Suicide Squad. Perfect, want dat betekent dat de filmmaker geen rekening hoefde te houden met andere filmplannen.

Batsuit en meer beelden gelekt

En daar bleef het bij, de afgelopen maanden. Tot nu. Er zijn namelijk nieuwe beelden van de film gelekt via een… officiële kalender. Ja, serieus. Het gaat om een kalender voor 2022, waarvan de pagina gelekt is waarop alle afbeeldingen te zien zijn. Daardoor hebben we het beste voorproefje tot nu toe van Pattinson’s Batsuit gekregen. We zien duidelijker de borst, de schouders en uiteraard het masker zelf:

Dat we een dergelijke verrassing via nota bene een gelekte kalender te zien krijgen is een beetje vreemd, maar we’ll take it. En daar blijft het niet bij. De overige afbeeldingen tonen bijvoorbeeld de Batmobile waarin Robert Pattinson straks gaat rondscheuren, en we zien voor het eerst wat duidelijker het design van The Riddler. De Gotham-schurk ziet er heel anders uit dan we van de vorige films gewend zijn. Fans vergelijken het ontwerp al met de Zodiac Killer.

Batmobile: van tank naar muscle car

De Catsuit van Zoë Kravitz blijft helaas nog even geheim, al is Selina Kyle wel op één van de kalenderpagina’s te zien. Maar goed, even terug naar de Batmobile. Die is voor diehard fans namelijk ronduit fascinerend. In plaats van het tank-achtige design dat het afgelopen decennium domineerde kiest Reeves duidelijk voor zijn eigen stijl, waarbij de bolide meer weg heeft van een klassieke muscle car. Ja, het moge duidelijk zijn dat The Batman een verfrissende versie van de beroemde superheld op gaat leveren. Op naar maart 2022. Check in de tussentijd nog eens de eerste officiële trailer.

Friends is terug! Eerste trailer en foto’s onthullen reünie vol verrassingen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.