Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Kippenvel: Jennifer Hudson als Aretha Franklin in trailer Respect

Wauw, hoe goed kun je iemand casten? De eerste trailer van Respect, met Jennifer Hudson als Aretha Franklin, bezorgt een beetje muziekliefhebber kippenvel. Heerlijk.

Met haar allereerste filmrol, Effie White in Dreamgirls (2006), won Jennifer Hudson direct een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Met haar rol als Aretha Franklin komt daar een tweede bij, dat kan haast niet anders.

Trailer: Jennifer Hudson als Aretha Franklin

In de eerste trailer van de biopic Respect, waarin het leven en de carrière van Aretha Franklin centraal staan, laat Jennifer Hudson zien en vooral horen waarom er maar een geschikte kandidaat is om deze rol te spelen. De 39-jarige zangeres en actrice had een persoonlijke band met ‘The Queen of Soul’ en zegt veel van haar geleerd te hebben. Bekijk het hele interview bij Good Morning America hier.

Jennifer Hudson ontmoette Aretha Franklin in 2007, nadat ze een Oscar won voor haar rol in de film Dreamgirls. Na dat moment hielden de twee contact en spraken ze elkaar wekelijks. “Tijdens die gesprekken leerde ze me over het leven, simpelweg door over haar leven te vertellen. Nu ik haar mag vertolken, snap ik nog beter dat ze haar ervaringen met me deelde, het heeft mij ontzettend geholpen bij het neerzetten van haar als persoon. Wijze woorden van de koningin van de soulmuziek zelf, dat doet wel wat met je.”

Respect!

De biopic Respect verschijnt 13 augustus in de bioscoop en is voor Jennifer Hudson een droom die uitkomt. “Ik kan niet in woorden uitdrukken wat deze rol voor mij betekent. Het is echt ongelooflijk dat ik dit project heb mogen doen. Ik voelde wel druk om de bekende nummers van Aretha Franklin te moeten zingen, omdat ik dat heel goed wilde doen.” Wij voegen daar na de trailer nog maar eens aan toe dat ze daar met vlag en wimpel voor is geslaagd.

jennifer hudson, arteha franklin, respect, trailer
(Afbeelding: Universal Pictures)

Aretha Franklin overleed in augustus 2018 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De zangeres werd 76 jaar oud.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.