Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Friends is terug! Eerste trailer en foto’s onthullen reünie vol verrassingen

Friends is terug! Of, althans, de cast van de nog altijd razend populaire sitcom. Nu WarnerMedia met HBO Max zijn eigen streamingdienst heeft, wordt het paradepaartje uiteraard uitgemolken. De originele sterren hebben elkaar sinds de laatste aflevering slechts twee keer gezien. Gelukkig doet een grote zak geld wonderen.

Voor naar verluidt 2.5 miljoen dollar per persoon wilden de acteurs wel een uurtje terugblikken op de serie. Het resultaat is een special genaamd Friends: The Reunion, waarin Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer volledig op de nostalgische toer gaan. Verwacht dus geen nieuwe aflevering van de sitcom zelf.

Trailer voor Friends: The Reunion

Delen van de HBO Max Original zijn opgenomen voor een live publiek, terwijl andere stukken opgenomen zijn op de set van de sitcom. Ja, de originele sets waarop de acteurs tijdens de tien seizoenen van Friends vele honderden uren hebben besteed. De reünie was direct al één van de meest gehypete exclusives die HBO Max in de pijplijn heeft zitten.

Een eerste trailer en foto’s maken duidelijk dat fans precies gaan krijgen wat ze willen. Verwacht geen kritische terugblik, of pittige vragen. Dit wordt pure, gezellige, veilige nostalgie. Precies wat de fans willen, en lekker veilig voor de cast. Voor HBO Max lijkt het in ieder geval al een compleet genre te gaan worden. Ook voor Harry Potter is al een reünie met de cast aangekondigd, en The Big Bang Theory‘s Kaley Cuoco gaf onlangs al aan dat ze ook wel oren heeft naar een dergelijke special.

Blik vol sterren

Opvallend genoeg zijn enkel de originele sterren van Friends blijkbaar niet genoeg om een uurtje te vullen. HBO Max heeft een absurd blik aan beroemdheden opengetrokken voor Friends: The Reunion. David Beckham, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon en Malala Yousafzai zijn ook opgetrommeld.

Op 27 mei gaan we ontdekken of Friends weer helemaal terug is, of dat we het verleden maar beter kunnen laten voor wat het is. Check ondertussen nog even op Netflix de tien allerbeste Friends-afleveringen volgens IMDb, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

De 10 beste Friends-afleveringen (IMDb) ter voorbereiding op The Reunion

Friends the reunion HBO Max
💔 (Afbeelding: HBO)

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.