Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 7 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Deze e-bike van een Duits topmerk koop je nu onder de €1.000

Op zoek naar een elektrische fiets voor woon-werkverkeer of in de stad? Check de Zündapp Trekking e-bike Z802 700c. Gespot in de Lidl-folder met 800 euro korting.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een e-bike vaker de fiets pakken, daardoor meer fietsen en uiteindelijk meer calorieën verbanden. Dat praat het bezit van een elektrische fiets ons inziens nog niet direct goed, tenzij je bejaard of hulpbehoevend bent. Toegegeven: voor woon-werkverkeer is het de ultieme vervanger van een auto of scooter. Niet voor niets is de markt booming op dit moment.

Zündapp Trekking Z802 e-bike in Lidl-folder

En ja, veel concurrentie zorgt voor scherpe prijzen. In de nieuwe folder van Lidl staan meerdere elektrische fietsen met forse korting. De meest opvallende is de Zündapp Trekking e-bike Z802 700c. Het in 1919 opgerichte merk, net na de Eerste Wereldoorlog, maakte door de decennia heen auto’s, bromfietsen, grasmaaiers, naaimachines, rijdende mijnen (de Goliath) en motorfietsen. Maar dit is het tijdperk van de e-bike.

Lidl stunt met 800 euro korting op elektrische fiets van iconisch Duits merk, Zündapp Trekking e-bike Z802 700c heren
(Afbeelding: Zündapp)

De elektrische fiets, verkrijgbaar in heren- en damesmodel, beschikt over een 374 Wh Greenway accu met een actieradius van 30 tot en met 115 kilometer. Het bereik is afhankelijk van het trapondersteuningsniveau, weer en wegdek. De Ananda-wielnaafmotor met een vermogen van 250 watt biedt ondersteuning tot 25 kilometer per uur.

800 euro korting op elektrische fiets

De e-bike van van Zündapp beschikt over goede onderdelen, zoals een Shimano-versnellingssysteem met 21 versnellingen en een comfortzadel van Selle Royal. Het uiterlijk van de elektrische fiets is degelijk en semi-sportief. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Lidl stunt met 800 euro korting op elektrische fiets van iconisch Duits merk, Zündapp Trekking e-bike Z802 700c heren wit
(Afbeelding: Zündapp)

Leuk en aardig, die 800 euro korting in de folder van Lidl, maar wat blijft er over? Welnu, de Zündapp Trekking e-bike Z802 is nu afgeprijsd van 1.799 euro naar 999 euro. Dat is inderdaad een korting van 41 procent. De overige afgeprijsde elektrische fietsen (en complete zwembaden) bekijk je in de nieuwste brochure.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.