Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Beste auto van het jaar 2004 koop je nu voor €850 als occasion

Op zoek naar een prijswinnende occasion onder de 1.000 euro? Check deze Fiat Panda. Auto van het Jaar 2004 en nu en masse te koop voor een appel en ei.

Het is altijd leuk om terug te kijken in de tijd. Helemaal in de autowereld, omdat je er dan ook nog echt wat aan kunt hebben. Onlangs gingen we tien jaar terug in de tijd met de Peugeot 308 II, Auto van het Jaar 2004. Nu gooien we daar nog eens tien jaar bij op, en dan kom je bij écht een betaalbare occasion.

Fiat Panda: Auto van het Jaar 2004

Door een Europese jury van autojournalisten werd de Fiat Panda in 2004 uitgeroepen tot Auto van het Jaar, en daarbij had het wagentje niet de minste concurrentie. Zo versloeg de Italiaan onder meer de VW Golf en Mazda 3, BMW 5-serie, Toyota Avensis, Nissan Micra en Opel Meriva.

Niet alleen het sympathieke uiterlijk en goede rijeigenschappen maakten de vernieuwde Fiat Panda in 2004 Auto van het Jaar. Ook de innovativiteit werd geroemd. Zo beschikte de toen al betaalbare auto over onder meer ESP, zes airbags, een Sky Dome-schuifdak, automatische airconditioning, Dualdrive stuurbekrachtiging. In die tijd waren dit soort technische extra’s eigenlijk alleen te zien in dure auto’s. Eind conclusie: veel waar voor je geld en onderhoudsarm.

Spotgoedkope occasion vanaf 850 euro

Een vlugge blik op Autowereld laat zien dat de Fiat Panda uit 2004 niet schaars is als occasion en dat is doorgaans een goed teken. We vinden al eentje voor 850 euro, maar ook voor meerdere voor 950 euro. Daarna volgt een hele reeks, waarbij de prijs langzaam oploopt. Even met een kenner kijken wat een goede koop is, maar de meeste wagens zien er goed uit en ze zijn allemaal APK-gekeurd.

fiat panda auto van het jaar 2004 nu te koop voor 850 euro als occasion
Deze jongen kost 850 euro (Afbeelding: Autowereld / Mobilox)

Heb je niets met een oude occasion en rijd je liever de Fiat Panda van de toekomst? Check hoe de elektrische editie en andere toekomstige EV’s eruit komen te zoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.