Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Fiat onthult elektrische Fiat Panda SUV, een camper en meer EV’s

Fiat heeft een aantal concepten onthuld die zijn geïnspireerd op de Fiat Panda. Van een elektrische auto voor in de stad tot een SUV en zelfs een camper.

Onlangs schreven we nog over de Fiat Panda 100HP, die als betaalbare occasion een goede optie is voor jouw eerste auto. Klein, maar fijn.

Fiat Panda SUV als elektrische auto

Maar de toekomst van de Fiat Panda is zeker niet klein. En ook niet betaalbaar, vrezen we. De Italiaanse autobouwer biedt je nu een blik in de toekomst met verschillende conceptmodellen van elektrische auto’s die zijn geïnspireerd op de Fiat Panda.

Deze campagne, onder leiding van Fiat CEO en Stellantis CMO Oliver Francois, is een knipoog naar de geliefde Panda uit de jaren 80 en mengt nostalgie met een toekomstgerichte visie. Je ziet concepten van verschillende modellen van de toekomst, allemaal minimaal in het formaat van een SUV.

Mega Panda als City Car

De eerste elektrische auto van de toekomst is deze City Car, die liefkozend al de Mega Panda wordt genoemd. Niet te verwarren met de eerste officiële elektrische variant van de Fiat Panda, die in juli 2024 op de markt verschijnt.

Fiat onthult elektrische Fiat Panda SUV en meer toekomstige auto's
(Afbeelding: Fiat)

De Mega Panda gaat vol voor duurzaamheid, met een focus op gerecycled plastic en bamboe, naast innovaties zoals een zelfoprollende laadkabel om het gebruik van de elektrische auto te vereenvoudigen.

Elektrische pick-up à la Fiat Strada

Ook heeft de Tesla Cybertruck er een aankomende concurrent bij met deze toekomstversie van de Fiat Strada. Een elektrische pick-up.

fiat strada elektrische pick-up concept
(Afbeelding: Fiat)

Fiat Fastback SUV van de toekomst

De Fastback is een SUV van Fiat die vooral populair is in Brazilië. Met de toekomsteditie wil de Italiaanse autofabrikant echter de wereldmarkt veroveren. Maar dat is dus nog toekomstmuziek.

fiat fastback suv elektrische auto toekomst
(Afbeelding: Fiat)

Giga Panda

Dan een familie-SUV die de Giga Panda wordt genoemd. Deze Fiat van de toekomst speelt in op de toenemende behoefte aan familievervoer met de nadruk op veiligheid, veelzijdigheid en design. Ontworpen om gezinnen over de hele wereld ruimte en robuustheid te bieden.

giga fiat panda elektrisdche suv
(Afbeelding: Fiat)

Elektrische camper

Ach ja, waarom dan niet afsluiten met een elektrische camper, om ook Volkswagen direct maar even wat concurrentie te bieden.

(Afbeelding: Fiat)

Meer over deze conceptauto’s lees en bekijk je hier. Dan is het nu, op korte termijn, vooral uitkijken naar de eerste elektrische Fiat Panda, die in juli 2024 uitkomt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.