Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck met vernieuwde deuren gespot op parkeerplaats

Er is een Tesla Cybertruck op de weg gespot, met de door Elon Musk aangekondigde designverandering. Veel omstanders natuurlijk, waarvan eentje scherp opmerkte dat er geen deurgrepen zichtbaar zijn. Dit in tegenstelling tot de eerdere prototypes.

Al sinds 2019 zijn liefhebbers van auto’s, en pick-ups in het bijzonder, in de ban van de Tesla Cybertruck. Tijdens de presentatie van Elon Musk brak het glas. Dat probleem is inmiddels verleden tijd. Net als de deurgrepen, die nergens meer te zien zijn.

Tesla Cybertruck zonder deurgrepen gespot

Eerder deze zomer kondigde Elon Musk aan dat het uiteindelijke ontwerp van de puntig vormgegeven pick-up zo goed als identiek is aan het prototype tijdens de presentatie. Daarbij liet hij weten dat de deurgrepen wel anders zijn dan bij het originele ontwerp. Of beter gezegd: die zijn er helemaal niet.

Tot nu toe was het speculeren hoe dat eruit ziet, maar nu is de eerste Tesla Cybertruck zonder deurgrepen daadwerkelijk gespot. In het prototype waren deze wel zichtbaar, zij het subtiel.

Open door herkenning

De nieuwe deuren gaan naar verluidt zonder aanraking open door herkenning, al is nog niet helemaal duidelijk hoe. Denk aan gezichtsherkenning, een app op je smartphone of een ander technisch snufje. Op de speciale webpagina van Tesla staat de pick-up overigens nog afgebeeld mét grepen om de deuren te openen.

Elon Musk onthulde de Tesla Cybertruck in 2019, maar wanneer komt de pick-up nou eens op de markt? Welnu, de productie is uitgesteld tot 2022. Wel zijn er al meer dan een miljoen wagens gereserveerd.

Patentaanvraag Elon Musk

Naast de ontbrekende deurgrepen lijken er nog een paar wijzigingen te zijn ten opzichte van het originele ontwerp. Afgaande op een recente patentaanvraag van Elon Musk komt er onder meer een dashboard van glas in de Tesla Cybertruck, en zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd. Lees hier meer over die patentaanvraag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.