Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix duikt in duistere sportschandalen met veelbelovende docuserie

Maak kennis met Bad Sport, een nieuwe docuserie van de producenten achter Don’t F*ck with Cats die deze week naar Netflix komt.

Sport is niet alleen zeer vermakelijk om naar te kijken, er gaat ook een hoop geld in om. Spelers die voor tientallen miljoenen worden verkocht, wedkantoren die voor miljoenen uitkeren als een bepaalde club wint.

Netflix presenteert Bad Sport

Waar zoveel geld in omgaat, is ook de georganiseerde misdaad aanwezig. Sport kent vele grote schandalen, van dopinggebruik tot scheidsrechters die worden omgekocht. Netflix duikt deze week in de wereld van criminele sportschandalen met Bad Sport.

Dat is een gloednieuwe docuserie die vanaf 6 oktober op de streamingdienst te vinden zal zijn. De Original bestaat uit zes afleveringen van elk een uur, gemaakt door verschillende documentairemakers: Luke Sewell, Alex Kiehl, Miles Blaydon-Ryall, Lizzie Kempton, Georgina Cammalleri en James House.

Sportschandalen en de betrokkenen

Een laatste volledige trailer belooft veel goeds. Bad Sport duikt in de grootste sportschandalen mét degenen die erbij betrokken zijn. Denk aan de Olympische Winterspelen van 2002, toen het figuurschaatsen van te voren al een gedane zaak was door matchfixing, of het duizelingwekkende verhaal van Randy Lanier, een topcoureur die tonnen marihuana Amerika in smokkelde als hij niet in zijn raceauto zat.

Het beloven zes intrigerende tripjes richting de duistere kant van sport te gaan worden. Netflix belooft dat de atleten, coaches en politieagenten die direct bij de schandalen in kwestie betrokken waren aan het woord komen. Het wordt dus geen samenvatting van buitenaf met de feiten die iedereen al kent, als we de trailer moeten geloven.

Déjà vu

Toch levert de trailer voor Bad Sport ook een pittig stukje déjà vu op. Eerder dit jaar kwam Netflix namelijk nog met Untold, een andere docuserie over misdaad in de sportwereld.

Ach, dat mag de pret niet drukken. Er zijn zoveel fantastische verhalen te vertellen rondom sport, zeker als je de geschiedenis in duikt. Ook een goed teken: Bad Sport is afkomstig van de producenten van Don’t F*ck with Cats, één van de beste docuseries die op Netflix te vinden is.

Vanaf 6 oktober gaan we ontdekken of ze opnieuw goud in handen hebben. Vanaf dan kun je alle zes de afleveringen van Bad Sport op Netflix streamen.

Fans zijn niet blij: ‘Netflix helpt Squid Game om zeep door vertaling’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.