Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO Max komt met bizar aanbod en lage prijs naar Nederland

Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video moeten binnenkort ook in Nederland nog een concurrent naast zich gaan dulden. HBO Max komt namelijk officieel naar Nederland, zo is vandaag bekendgemaakt door Warner Bros.

Helaas moeten we daar nog wel even op wachten.

HBO Max naar Nederland

De streamingdienst komt namelijk pas in 2022. Eerst zijn op 26 oktober de Scandinavische landen, Spanje en Portugal aan de beurt.

Wanneer de dienst exact in Nederland gelanceerd wordt, is dus nog niet duidelijk. Wel heeft Warner Media al het Europese prijskaartje van HBO Max uit de doeken gedaan. Een abonnement gaat 8,99 euro per maand kosten. Tik je meteen een heel jaar af? Dan betaal je het equivalent van acht maanden. Korting dus.

Lage prijs, veel megafranchises

Een scherpe prijs, als je bedenkt wat voor content er allemaal te vinden is. Het is het thuis van Game of Thrones, waar ook alle aankomende spin-offs van de fantasy-serie te streamen zullen zijn. Maar ook de streamingdienst waar Harry Potter naar verluidt nieuwe series gaat krijgen, waar alle DC-superheldenfilms op staan en waar je veel kwaliteitsseries zoals Succession en Chernobyl kunt streamen.

Maar vergeet ook Cartoon Network niet. HBO Max is namelijk de Netflix-killer van Warner Media, het machtige en omvangrijke mediabedrijf dat eigenaar is van Warner Bros., Cartoon Network en meerdere televisiezenders in Amerika.

Game of Thrones is terug: eerste trailer voor nieuwe serie House of the Dragon

Netflix-killer HBO Max komt met bizar aanbod en lage prijs naar Nederland
📺 (Afbeelding: Warner Media)

Flinke troef tegenover Netflix

In de aftiteling van menig bioscoopfilm zie je Warner Bros. staan. Het is na Disney namelijk zo’n beetje de grootste filmstudio ter wereld. En die rijke geschiedenis aan filmproducties staat dus op HBO Max.

Films van Warner Bros. zullen bovendien 45 dagen na de bioscooprelease beschikbaar zijn op HBO Max.

Daarmee is de streamingdienst te vergelijken met Disney+, waarop je ook decennia aan filmgeschiedenis kunt streamen. Een rijke geschiedenis met megafranchises die HBO Max en Disney+ wél hebben, waar Netflix pas net met zijn eigen Originals bezig is.

Op naar 2022 dan maar. Een vage en zeer brede termijn, dus hopelijk horen we snel meer informatie over de Nederlandse plannen. Maar dat HBO Max al binnenkort naar Nederland komt, is in ieder geval fantastisch nieuws.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.