Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Televisie 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Films op tv dit weekend: Nicolas Cage, Jack Nicholson en meer

Als protest tegen de schandalige prijsstijgingen in streamingsdienst-land, tippen we bij Manners aan het begin van ieder weekend drie goede films op tv. Lekker met reclame erin, zodat je tijdig een glaasje cola en een bakje chips kunt halen. Net als vroeger. Het zijn goede dagen voor fans van Nicolas Cage en Jack Nicholson.

Waarom ons nog opwinden over steeds restrictievere regels en hogere abonnementskosten van streamingsdiensten, als we ook gewoon al onze abonnementen kunnen opzeggen en kijken wat de pot schaft?

Films op tv in het weekend van 9 en 10 februari

De pot schaft dit weekend onder anderen de beste acteur aller tijden: Jack Nicholson. Volgens wie, vraag je? Nou, volgens iedereen die wij kennen die One Flew Over the Cuckoo’s Nest heeft gezien. Gravity zouden we niet de beste ruimtefilm aller tijden willen noemen, maar adembenemend is hij zeker. En dat Nicolas Cage de grootste cultheld aller tijden is, daar zijn we dan weer wel vrij zeker van.

Lord of War

RTL 7
Vrijdag, 20:00 – 23:00

De film Lord of War speelt zich af in Afrika, maar voelt als een koude nacht op een industrieterrein. Nicolas Cage speelt Yuri Orlov, een moderne koopman van de dood. Zijn geweten ligt bedolven onder stapels bankbiljetten. Regisseur Andrew Niccol ontleedt met scherpe dialogen en cynische humor de duistere wereld van mondiale wapenhandel. Ook 18 jaar na dato is Lord of War een pijnlijk actuele spiegel voor de wereld waarin we leven.

A Few Good Men

RTL 7
Vrijdag, 20:00 – 23:00

Ook A Few Good Men komt dit weekend op tv. De film vermengt rechtbankdrama met militaire machtsdynamiek. Tom Cruise als de vastberaden advocaat tegenover Jack Nicholson als angstaanjagende kolonel. Het is een juridisch schaakspel op het scherpst van de snede. Regisseur Rob Reiner laat de spanning gestaag opbouwen, totdat deze met Nicholsons iconische “You can’t handle the truth!” als een klap in het gezicht van de kijker uiteenspat.

Gravity

Veronica
Zaterdag, 22:30 – 0:15

Sandra Bullock zweeft in Gravity als een verloren ziel in een onverschillig universum. Slechts één man die je dan nog iets kan laten voelen: George Clooney natuurlijk. In scènes gekenmerkt door kilte en claustrofobie is het hun chemie, samen met de prachtige beelden uit de ruimte, die ons warm houden.

Gratis documentaire via NPO

Naast deze gratis films op tv verschijnen dit weekend, is er bij NPO een steengoede nieuwe documentaire te streamen over de échte Oppenheimer-spion.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.