Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Nicolas Cage is seriemoordenaar in nieuwe horrorfilm met cultsaus

Nicolas Cage gaat je weer angst aanjagen in een gloednieuwe horrorfilm genaamd Longlegs. Cage als seriemoordenaar, dat is bij voorbaat al cult.

Nicolas Cage is zo’n beetje de anti-Tom Cruise. Waar je Cruise alleen nog maar rond ziet rennen in peperdure actiefilms met levensgevaarlijke stunts, kiest Cage de meest exotische rollen uit.

Cultheld Nicolas Cage

2023 was daar een uitstekend voorbeeld van. Je kon de beste man in actie zien als Dracula in Renfield, een compleet gestoorde autodief in Sympathy for the Devil of als biologieprofessor met een Oscar-waardige performance – in A24-film Dream Scenario.

De acteur wisselt moeiteloos prestigefilms af met schlocky B-films. Vaak levert het cultfilms op, soms schiet Cage uit de bocht, maar bijna altijd zet de 60-jarige acteur een uiterst vermakelijke acteerprestatie neer. Je wordt op zijn minst iedere keer weer verrast, wat we van veel generatiegenoten helaas niet kunnen zeggen. Cage laat zich niet niet typecasten en kiest nooit voor safe.

Longlegs

Hopelijk gaat dat ook dit jaar zijn vruchten afwerpen met Longlegs, een nieuwe horrorfilm die voor halverwege juni op de planning staat. De marketingmachine is alvast flink aangezwengeld, met een hoop cryptische afbeeldingen en teasers op sociale media.

Het is namelijk tijd om mee te gaan puzzelen met een door Maika Monroe (It Follows) gespeelde FBI-agent. Zij zet alles op alles om een pittige case op te lossen. En wat voor één: er is een seriemoordenaar die na een reeks aan moorden nog steeds niet opgepakt is. Onrecht waar de agente verandering in wil brengen. Whatever it takes.

En Nicolas Cage dan? Hij speelt inderdaad de seriemoordenaar. In de eerste teaser-trailer voor Longlegs is de cultacteur amper te zien, maar een paar ultrakorte momenten verraden wel zijn rol. Zo kun je heel even een bebloede Cage met een hakbijl zien.

Horrorparel Mandy achterna

In aanloop naar de release van Longlegs krijgen we waarschijnlijk meer van zijn personage te zien, al is het met een film die om de jacht op een elusive verdachte draait ook juist tof als zijn personage voor ons als publiek grotendeels een mysterie blijft.

Hopelijk komt Longlegs aan de goede kant van het Nicolas Cage-spectrum uit. Mandy was wat horrorfilms betreft bijvoorbeeld een pareltje en met The Unbearable Weight of Massive Talent en Dream Scenario zette de acteur de afgelopen jaren twee door critici geprezen acteerprestaties neer.

Russische roulette

Maar ja, de beste man heeft ook in een hoop minder geslaagde films gespeeld. Bovendien stelt de keuze voor Oz Perkins als schrijver en regisseur nou ook niet bepaald gerust. Perkins, een voormalig acteur, heeft tot nu toe enkel krappe (on)voldoendes gescoord met zijn regie- en schrijfwerk.

Longlegs Nicolas Cage horrorfilm
(Afbeelding: NEON)

In juli 2024 gaan we ontdekken of Longlegs de volgende stap in de heropleving van de carrière van de cultacteur wordt. En ach, alleen in 2023 speelde de acteur al in vijf films, dus je hoeft het niet lang zonder een andere Nicolas Cage-film te stellen. Een soort Russische roulette.

Nicolas Cage gaat compleet John Wick in absurde vakantiefilm

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.