Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tom Cruise wil de ruimte in voor zijn hoogste stunt ooit

Tom Cruise staat erom bekend zelf alle stunts voor zijn rekening te willen nemen. Maar nu gaat de Top Gun-acteur wel erg ver. Tot in de ruimte om precies te zijn.

De 60-jarige wereldster heeft naar verluidt de handen ineengeslagen met Bourne Identity-regisseur Doug Liman om een film te maken waar opnames in de ruimte voor vereist zijn. Het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een film (deels) in de ruimte wordt geschoten.

Ster naar de ruimte

Donna Langley, een van de grote bazen van de filmstudio Universal, zal raar opgekeken hebben toen ze via Zoom de pitch voor de film te horen kreeg. En de verzekeringskosten zullen ook niet mals zijn. Maar de vrouw schuwt het risico niet en gelooft in het project. Langley legt uit dat de film zich grotendeels op Aarde zal afspelen, maar dat het personage van Tom Cruise uiteindelijk de ruimte in zal gelanceerd worden om alles en iedereen te redden. Niet met CGI, maar dus in het echt.

Tom cruise, ruimte
(Afbeelding: Paramount Pictures)

Verder geeft ze ook aan dat ze hoopt dat de acteur de eerste burger wordt die een ruimtewandeling mag maken. En dat zou zo maar eens kunnen. Maar eerst nog de goedkeuring krijgen van het International Space Station, waar Cruise de film wenst te draaien. Daarnaast zouden er ook gesprekken gaande zijn met NASA en SpaceX.

De stunts van Tom Cruise

Dat Tom Cruise het gevaar van stunts niet schuwt, is al langer bekend. Toch zijn de beelden waarmee de acteur de laatste Top Gun-film introduceerde niets minder dan indrukwekkend.

En ook de video van zijn stunt voor Mission Impossible 6 is de wereld rondgegaan. Tom Cruise probeerde van één gebouw naar een ander te springen en haalde het maar nipt, met enkele verwondingen tot gevolg.

Maar een space walk in de ruimte zal voor Tom Cruise meer dan waarschijnlijk bovenaan zijn lijstje met meest gekke stunts komen te staan. De naam voor de nieuwe film, of wanneer we die in de zalen kunnen verwachten, is helaas nog niet bekend maar we houden je op de hoogte.

Ben je fan van Tom Cruise? Check dan hier welke van zijn films je op Netflix kan bekijken. Of lees meer over zijn extreem dieet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.