Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 26 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het extreme dieet van Tom Cruise voor Top Gun: Maverick

Je moet het maar durven, op 59-jarige leeftijd weer in de rol kruipen die je als 24-jarige ook vertolkte. Tom Cruise deinst er in Top Gun: Maverick in elk geval niet voor terug, al ging er wel een bizar dieet aan vooraf.

Na 36 jaar is Tom Cruise weer in de bioscoop te zien als Pete ‘Maverick’ Mitchell. Om voor deze rol in vorm te komen, volgde de acteur een extreem dieet. Hij was namelijk vastbesloten om alle stunts zelf te doen, en om te vliegen in een F18 heb je toch een bepaald niveau van fitheid nodig.

Hoe blijft Tom Cruise jong?

Cruise zit dan ook niet achter de geraniums. Men’s Health vroeg aan de acteur hoe hij zo jong blijft. Zijn antwoord? “Kajakken op zee, klimmen in grotten, schermen, lopen op de loopband, trainen met gewichten, bergbeklimmen, wandelen, joggen… Ik veel verschillende activiteiten.”

Door deze verschillende activiteiten blijft de acteur sterk, flexibel en in balans. Drie belangrijke factoren als het gaat om het jong houden van het lichaam.

Het Top Gun-dieet van Tom Cruise

Ook zijn dieet en kijk op voeding spelen een grote rol in de gezondheid van Tom Cruise. Zo is de acteur voor zijn talloze filmrollen altijd al bezig geweest met gezonde voeding, maar om zijn lichaam klaar te stomen voor de Top Gun-film hield hij zich aan een aantal ‘regels’ betreft zijn eetgewoontes.

Dit bizarre dieet houdt de Top Gun-acteur blijkbaar zo gezond:

  1. 1200 kcal per dag. We raden het niet per se aan, maar verschillende bronnen melden dat Tom Cruise naar aanloop naar het filmen van Top Gun: Maverick slechts 1200 kcal per dag at. Dat is enorm weinig en klinkt niet als genoeg energie om de dag door te komen, maar voor de acteur werkte het blijkbaar.
  2. Geen koolhydraten. Zijn eetgewoontes zijn in de loop der jaren flink veranderd, maar op dit moment lijkt de acteur geen koolhydraten te eten. Hij zegt dat het eten van koolhydraten ervoor kan zorgen dat het insuline-level in jouw lichaam stijgt, wat ervoor zorgt dat je er ouder uitziet.
  3. Gegrild eten. De acteur eet vooral gegrild eten, omdat dit op een lage temperatuur bereid wordt. Volgens Tom Cruise verliest eten dat op hoge temperatuur klaargemaakt wordt zijn voedingswaarden, en zorgt het sneller voor een opgeblazen gevoel. Ook gefrituurd eten komt er bij de acteur niet in.
  4. Gezond snacken. De Top Gun-acteur snackt de hele dag om zijn energieniveau op peil te houden. Hij gaat uiteraard wel voor gezonde snacks, zoals noten, bessen en dadels gevuld met pindakaas en kokossnippers. Hoe hij dit combineert met 1200 kcal per dag eten, is ons overigens een raadsel.

Het succes van Top Gun: Maverick zorgde ervoor dat Tom Cruise zijn eigen record brak. En dat is maar goed ook, want het kostte de productie bakken met geld om de cast in een F18 te vliegen. Meer daarover lees je hier.

Men's HealthEat This

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.