Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Gezondheid 11 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Lenny Kravitz oogt 30 jaar jonger dankzij deze workout én voeding

Afgelopen maand bereikte Amerikaans rocklegende Lenny Kravitz de respectabele leeftijd van 60 jaar, maar nog steeds ziet hij er jonger uit dan menig dertiger. Check zijn workout en speciale dieet.

We zien dagelijks op de Manners-redactie dat het goed mogelijk is om als dertiger de uiterlijke kenmerken van een zestiger (buikje, kromme rug) te vertonen. Maar andersom, dat een zestiger eruit ziet als een dertiger? Dat hadden we nog nooit gezien. Lenny Kravitz is de eerste.

In dit artikel werpen we een blik op zijn voedingspatroon, workout en huidbehandeling.

Het dieet van Lenny Kravitz: niet voor iedereen haalbaar

Lenny Kravitz eet niet alleen veganistisch; hij consumeert al zijn groenten ook nog eens rauw. Hierdoor schijnen er zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard te blijven. Daarnaast eet hij soms wekenlang niets anders dan groenten, omdat hij fruitsuikers liever vermijdt. Een vrij extreem dieet dus, maar wel eentje die iedereen eenvoudig over kan nemen. 

Waar de meesten van ons Lenny moeten laten gaan, is dat hij zijn eigen landgoederen in Brazilië en de Bahamas gebruikt om er zijn voedsel op te (laten) produceren. Zo weet hij dat ze van de beste kwaliteit zijn. We zullen er ook weer eens aan beginnen, zodra Albert Heijn de gratis moestuintjes herintroduceert.

Workout van Lenny Kravitz: wél voor iedereen haalbaar

Lenny Kravitz woont op het eiland Eleuthera in de Bahamas, waar hij hele dagen aan het wandelen, fietsen en suppen is. Dit vult hij aan met een workout die hij vijf à zes keer per week uitvoert, bestaande uit de volgende oefeningen.

1. Dumbbell Curl

Breng twee dumbbells beurtelings naar schouderhoogte door je biceps te spannen. Lenny Kravitz doet vijf sets. De eerste keer 50 herhalingen, de tweede 35, de derde 21, de vierde 14 en de vijfde 10. Helaas zegt hij er niet bij hoe zwaar de dumbbells zijn. Het zijn behoorlijk extreme sets, lijkt ons, maar Lenny doet deze routine naar eigen zeggen al sinds de jaren ’90.

2. Dumbbell Bench Press

Ga op een platte bank liggen en breng de twee dumbbells tegelijkertijd van borsthoogte naar boven, tot je armen gestrekt zijn. Wederom 5 pittige sets met dezelfde aantallen als de dumbbell curl. De eerste keer 50 herhalingen, de tweede 35, de derde 21, de vierde 14 en de vijfde 10.

3. Bodyweight Squat

Ga staan met je voeten op schouderbreedte. Zak in door je knieën, totdat je heupen parallel aan de vloer staan. Doe vijf sets. De eerste bestaande uit 77 herhalingen, de tweede 50, de derde 35, de vierde 21 en de vijfde 14. 

4. Pull-up knee raise

Ga aan een stang hangen met je handpalm naar voren gericht. Till jezelf omhoog tot je borstkas zich ter hoogte van de stang bevindt. Trek daarna je knieën omhoog naar je borst (en train zo je buikspieren). Lenny doet 4 vier sets van elk 21 herhalingen.

De huidverzorging van Lenny Kravitz

Als laatste (en misschien ook wel als belangrijkste) willen we weten hoe Lenny voorkomt dat hij een ouwe kop en gerimpeld lijf krijgt.

Een van zijn geheimen is lastig te testen. Lenny Kravitz gebruikt het oceaanzand van de Bahama’s als scrub voor zijn lijf. Zijn tips voor gezichtscrème zijn gelukkig wat laagdrempeliger. Hij beveelt specifiek drie soorten crème aan.

Ten eerste kokosolie, die de huid herstelt, voedt en kalmeert. Ten tweede sheaboter. Deze crème hydrateert de huid en stimuleert celvernieuwing. Tot slot smeert hij cacaoboter op zijn gezicht. Dit zit vol met antioxidanten en helpt om rimpelvorming te voorkomen. Het goede nieuws: al deze crèmes zijn vrij goedkoop bij de gemiddelde drogist te kopen, alleen cacaoboter kost iets meer dan een tientje.

Om er uit te zien als Lenny Kravitz, helpt het als je net als hij een multimiljonair bent die op een tropisch eiland in de Bahama’s woont. Toch kun je ook als simpele Hollander zijn routines voor een groot deel in de praktijk brengen.

Optrainen naar het fitnessregime van Lenny Kravitz?

Met een bierbuik en een kromme computerrug doe je niet zomaar even de krankzinnige workout van Lenny Kravitz. Lees hier hoe je rustig begint met een training van 15 minuten voor de televisie. Of lees hier hoe vaak normale mannen van jouw leeftijd moeten kunnen opdrukken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.