Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 26 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Joe Biden: mooie auto’s waar hij niets aan heeft

Joe Biden heeft als president van Amerika geen introductie nodig. Iedereen kent zijn gezicht, stem en functie. Toch weten maar weinig mensen dat hij autoliefhebber is en een mooi wagenpark met klassieke bolides heeft. Waar hij nooit meer mee de openbare weg op mag.

De president is sinds zijn jonge jaren al actief in de politiek. Van 1973 tot 2009 was hij senator voor Delaware. Deze functie gaf hij op om vicepresident te worden van de Verenigde Staten. In 2021 bereikte hij de top van de Amerikaanse politiek.

Het wagenpark van president Joe Biden

Door zijn huidige functie mag Joe Biden nooit meer op de openbare weg rijden. Toch jammer wanneer je zo’n mooi wagenpark hebt met leuke auto’s.

1. Chevrolet Corvette Stingray

Zo heeft hij een Chevrolet Corvette Stingray uit 1967. Een model met de 350 pk sterke V8, om precies te zijn.

joe biden, cabrio, corvette stingray, auto, the beast, joe biden
Deze Chevrolet Corvette Stingray moet voorgoed de garage in (Afbeelding: Autovisie)

Joe Biden vertelde eerder in een interview 160 mijl per uur met de Amerikaan te hebben gereden. Dit is omgerekend zo’n 257 kilometer per uur.

2. Studebaker Champion

De president heeft nog een stokoude Amerikaan in zijn garage: een Studebaker Champion. De auto komt uit 1951 en komt dus uit de tweede generatie.

corvette stingray, joe biden, donald trump, the beast, cadillac
(Afbeelding: Wheelsage)

De oldtimer beschikt over een 2.8 liter zescilinder die goed is voor 86 pk. Echt snel is de Studebaker dus niet, maar het blijft een heel mooie klassieker.

3. Plymouth Cranbrook Convertible

Naast de Corvette kan Joe Biden op een zonnige dag ook met zijn Plymouth Cranbrook Convertible te rijden. Oh nee, dat mag hij niet meer. Jammer, want de auto is een echte Amerikaanse klassieker die terugkomt in meerdere films.

Onder de kap van de cabriolet ligt en zescilinder met een slagvolume van 3.6 liter. Deze is in het 1952-model van de Amerikaanse president goed voor net geen 100 pk.

4. Mercedes-Benz 190SL

Dat Joe Biden van cabrio’s houdt, moge duidelijk zijn. Hij heeft namelijk ook nog een Mercedes-Benz 190SL in zijn wagenpark.

corvette stingray, joe biden, donald trump, the beast, cadillac
(Afbeelding: Wheelsage)

De Mercedes is een erg gewilde klassieker en beschikt over een 1.9 liter viercilinder, die goed is voor 105 pk. Hoewel dit niet heel veel is, weegt de Stuttgartse oldtimer slechts 1.160 kilogram. Hierin kun je dus best redelijk meekomen in het hedendaagse verkeer. De topsnelheid van de 190SL bedraagt 173 kilometer per uur.

5. The Beast

De presidentiële auto van de Verenigde Staten draagt de bijnaam ‘The Beast’. De bolide is gebouwd door Cadillac en heeft tal van James Bond-achtige gadgets om de president van Amerika te beschermen. Zo zouden de handvatten elektrische schokken geven en is de volledige limousine ‘bulletproof’.

Onder de motorkap ligt een 214 pk sterke dieselmotor die de kogelwerende wielen aandrijft. De auto weegt ergens tussen de 6.800 en 9.100 kilogram en heeft een prijskaartje van zo’n 1,5 miljoen dollar.

De auto’s van Willem-Alexander

Niet alleen Joe Biden heeft als hoofd van een land een mooi wagenpark. Onze eigen Willem-Alexander kan er ook wat van. Zie hier de auto’s van onze koning.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.