Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Tom Cruise breekt met Top Gun 2 eigen record Mission: Impossible

Of die 80’s film Top Gun met Tom Cruise nog in het collectieve geheugen zit? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Deel 2, Maverick genaamd, gaat door het dak wat betreft de kaartverkoop en het is een persoonlijk record voor de hoofdrolspeler. Zijn Mission: Impossible-record is uit de boeken.

Even voor de youngsters: Top Gun is een Amerikaanse actiefilm uit 1986 over straaljagerpiloten in opleiding. Het was de best verkopende film van dat jaar en een van de meest iconische 80’s films. In hoofdrol speelde Tom Cruise als Pete ‘Maverick’ Mitchell en ook was er een grote rol voor Val Kilmer (Tom ‘Iceman’ Kazansky). Beiden zijn wederom te zien in het vervolg.

Top Gun: Maverick breekt record Mission: Impossible

En dat is te merken in de kaartverkoop. Top Gun: Maverick heeft binnen een maand na de release meer dan 900 miljoen dollar opgebracht. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het is daarmee de derde film sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 die dit gepresteerd heeft. Eerder lukte dit Spider-Man: No Way Home en Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Over de hele wereld breekt het vervolg op Top Gun uit 1986 records. In Nederland is Maverick vanaf afgelopen maandag officieel de meest succesvolle film van acteur Tom Cruise ooit. Dit record stond tot nu toe op naam van de zesde Mission: Impossible-film Fallout, uit 2018.

Tom Cruise en Val Kilmer

Het langverwachte vervolg van Top Gun beleefde vorige maand de Europese première op het filmfestival van Cannes. In Top Gun: Maverick krijgt de rebelse piloot (Tom Cruise) van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.