Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel Phase 4 loopt ten einde: dit kun je in Phase 5 verwachten

Voor ons gevoel zitten we er nog maar net in, maar het einde van Marvel Phase 4 is alweer aangekondigd. Dan is de enige logische vervolgvraag: wat kunnen we verwachten in Phase 5?

Marvel Phase 3 eindigde met de knallers Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home, beide uit 2019. Phase 4 eindigt vermoedelijk met The Marvels (2023). Feit is dat Kevin Feige al bezig is met de vijfde fase, en er ligt al een grote stapel films en series klaar.

Marvel Phase 4 bijna voorbij

Marvel Phase 4 zal naast films als Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals ook herinnerd worden om de eerste live-action series van Disney+. Denk daarbij aan WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, Hawkeye en Moon Knight.

Marvel onthult toekomst MCU en die gaat héél ver vooruit

Hoewel er nog een paar films en series bijkomen, heeft MCU-hoofd Kevin Feige het al over de volgende fase. “Omdat we het einde van Marvel Phase 4 naderen, denk ik dat mensen al zien waar deze volgende saga naartoe gaat”, zegt hij in een gesprek met Total Film.

Dit kun je verwachten in Phase 5

Nog een jaartje, en dan gaan we naar Marvel Phase 5. “Ik denk dat er al veel aanwijzingen voor de nieuwe saga zijn geweest, die voor mij in ieder geval duidelijk zijn”, vervolgt Feige. “Maar we zullen daar de komende maanden wat directer over zijn en een plan opstellen, zodat het publiek dat het grotere geheel wil zien, een klein, klein, klein beetje meer van de routekaart kan zien.”

Uiteraard zijn er verschillende films, series en spin-offs waarvan het logisch is dat ze Marvel Phase 5 sieren. Een paar zijn al bevestigt, bij andere titels gaat het om serieuze geruchten, waarbij het wachten is op een bevestiging. Een overzicht.

Salma Hayek en de Eternals

Eternals moesten de Avengers van Marvel Phase 4 worden. Dat is nog niet helemaal gelukt, maar wellicht leren we in de volgende fase meer van de karakters kennen. Eternals was wat oppervlakkig, en had als nadeel in één klap een compleet superheldengezelschap te moeten introduceren. Bij de Avengers-films ging dit andersom: eerst een paar standalone films, daarna alle superhelden bij elkaar.

salma hayek, ajak, eternals, contract, meerdere marvel films
Salma Hayek als Ajak in Eternals (Afbeelding: Marvel)

Hoe dan ook: dit contract van Salma Hayek verraadt al dat we meer spin-offs (en films) van Eternals te zien krijgen. Een vervolg van de film wordt in 2024 verwacht. We zouden, gezien het contract van Salma Hayek, ook niet vreemd opkijken van een standalone saga over Ajak.

Meer films en series, met de nieuwe Avengers

Verder kun je meerdere tweede seizoenen verwachten in Marvel Phase 5, zoals WandaVision en Loki. Ook komt er een derde deel van Deadpool. Andere veelbelovende projecten zijn Fantastic Four (bevestigd), Blade (bevestigd), Captain America 4, (bevestigd), een nieuwe X-Men (gerucht), Nova (gerucht), Thunderbolts (gerucht), Shang-Chi 2 (gerucht) en Planet Hulk (gerucht).

En dan zijn er nog hardnekkige geruchten over Avengers 5 (werktitel) of The New Avengers. Kan wel eens een héél lekkere fase worden. We houden je op de hoogte.

Kijk op deze overzichtspagina wat je nog kunt verwachten in Marvel Phase 4.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.