Dennis Mons
Dennis Mons Disney+ 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Marvel onthult toekomst MCU en die gaat héél ver vooruit

Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, heeft tijdens het fanfestival CinemaCon gezegd dat de plannen voor de Marvel Cinematic Universe (MCU) tot aan 2032 zijn.

Marvel is nog altijd druk bezig met talloze nieuwe projecten, die voorlopig nog niet uitkomen of zelfs nog in zeer vroege ontwikkeling zijn.

MCU is cashcow voor Marvel

Het moge duidelijk zijn dat de MCU Marvel geen windeieren legt. Het bedrijf heeft met de tientallen films miljarden verdiend. Insider heeft de inkomsten van de eerste twintig MCU-films op een rij gezet. Het totaal kom uit op meer dan 25 miljard dollar (bijna 24 miljard euro). En dat was vorig jaar uitgerekend.

Populaire Marvel-series op Disney+

Dan hebben we het nog niet eens over populaire series op Disney+, zoals WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier, Loki, Hawkeye en nu dus Moon Knight. Die verdienen natuurlijk niet de centen met openingsweekenden, maar wel met het verkopen van accounts op Disney+. In februari van dit jaar had de streamingdienst zo’n 130 miljoen gebruikers.

Marvel MCU Dr Strange
Heb jij al kaartjes? (Afbeelding: Disney)

Hoewel we nu dus ‘pas’ in Phase 4 zitten van de MCU (afgetrapt door Black Widow en waarbij de laatste uitstekende Spider-Man: No Way Home de laatste is), gaan we in rap tempo verder. Volgende week komt Dr. Strange into the Multiverse of Madness uit en op 8 juli kunnen we gaan genieten van Thor: Love and Thunder.

Flink wat projecten al bekend

Wanneer de data voor onder andere de reboot van Fantastic Four, Blade en Deadpool 3 worden aangekondigd, is nog niet bekend. Wel weten we dat Marvel Studios werkt aan een nieuw X-Men-project. Daarnaast zijn plannen voor Spider-Man 3, Dr. Stange 3 en Black Panther 3 officieus aangekondigd.

Wel is officieel bekend dat we Disney+-series zoals She-Hulk, Secret Invasion, Armor Wars en Ironheart krijgen.

MCU Marvel She-Hulk
She-Hulk zien we zeker zitten! (Afbeelding: Marvel)

Dus met een planning tot 2032 gaan we misschien nog wel een Phase 5 óf 6 zien. Disney en Marvel zouden gek zijn als ze zelfs daarna niet gewoon lekker doorkarren in het MCU. Aan de andere kant liet Feige zeer weinig los over nieuwe, niet aangekondigde projecten. En of Marvel blijft werken met Phases naar een grote ontknoping zoals in The Avengers: End Game is een raadsel.

Wat ons betreft is dit uistekend nieuws, maar we kunnen ons voorstellen dat anderen een beetje Marvel-moe zijn. Wat vind jij er van?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.