Pim Jansen
Pim Jansen Eten & Drinken 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds beste (en duurste) voorgedraaide joints koop je bij Jay-Z

Vergeet de voorgedraaide joints bij de coffeeshop bij jou om de hoek. Jay-Z heeft met Monogram onlangs een wietmerk gelanceerd waarbij de klare jointjes gerold zijn met wiet van excellente kwaliteit.

Jay-Z is is niet de enige beroemdheid met een eigen wietmerk. Onder anderen country-legende Willie Nelson en Rihanna gingen hem voor. Maar voor de voorgedraaide joints moet je toch echt bij de rapper zijn.

Monogram: het wietmerk van Jay-Z

Het wietmerk van Jay-Z gaat natuurlijk verder dan alleen voorgedraaide joints. Zo verkoopt Monogram louter met de hand geplukte wiet, zoals de 2G Flower met 34% THC en de 4G Flower met 34% THC.

2g flower, monogram, jay-z, wiet, wietmerk, voorgedraaide jointjes
(Afbeelding: Monogram)

Je krijgt je wiet geleverd in luxe verpakkingen en een grammetje is dan ook niet goedkoop. Wel kun je premium kwaliteit verwachten bij Monogram. “Not too heavy. Not too light. Hits just right”, aldus Jay-Z. Lees hier meer over het duurzame kweekproces.

‘s Werelds beste voorgedraaide joints

Waar Monogram vooral in uitblinkt, zijn de voorgedraaide jointjes. Die zijn niet te vergelijken met de kruidenstaafjes die je koopt bij de meeste Nederlandse coffeeshops. Geen knipafval en goedkoop tabak, maar kleine joints met exact 0,4 gram premium wiet. Qua sterkte zijn ze onderverdeeld in medium en heavy, waarbij het THC-gehalte tot op de promille staat aangegeven.

monogram, jay-z, wiet, wietmerk, voorgedraaide jointjes, joints
(Afbeelding: Monogram)
monogram, jay-z, wiet, wietmerk, voorgedraaide jointjes, joints, joint
(Afbeelding: Monogram)

Het beste stickie uit de collectie is de OG Handroll. Monogram garandeert de rookervaring van een sigaar. Dankzij een gepatenteerde roltechniek verbrandt de wiet geleidelijk, en de joint is dan ook bedoeld om er langer mee te doen dan één rooksessie.

Noten van zoete citrus en aardse dennen

De beschrijving van de smaak gaat richting die van een goede wijn. Noten van zoete citrus en aardse dennen maken in deze pretsigaret plaats voor een pittige, hasjachtige smaak. Ook de voorgedraaide joints van het wietmerk van Jay-Z zitten verpakt in luxe doosjes. Ze zijn niet verkrijgbaar in Nederland. En met het kromme beleid van nu, zullen dit soort kwaliteitsinitiatieven ook nog wel even uitblijven.

Op dit moment alleen nog te koop in en rondom Los Angeles. Laten we snel hopen op een nieuwe wet (volledig legaliseren die hap) en een slimme importeur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.