Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Marvel gaat stilletjes voor drastische koerswijziging Avengers

De volgende grote Avengers-film gaat er compleet anders uitzien. Zeg maar dag tegen de opvolger van Thanos, want er wordt een compleet nieuwe richting op poten gezet.

Ook Sony’s Madame Web weet het tij niet te keren voor Marvel. Na een rotjaar vol flops zorgt de ‘Spider-People-film’ eerder voor een nog dieper dal dan voor soelaas. Alle ballen dus op Deadpool & Wolverine, de enige Marvel Studios-film van 2024.

Marvel Studios wijzigt koers

Ondertussen gebeurt er een hoop achter de schermen. Marvel Studios-baas en MCU-architect Kevin Feige is druk bezig met een drastische koerswijziging, zo bleek eerder al uit een onthullend boek over de filmstudio.

Daar kwam onlangs tot overmaat van ramp ook nog eens het gedoe met de veroordeelde acteur Jonathan Majors bovenop. Opeens was Marvel de nieuwe Thanos kwijt, de grote schurk waar de afgelopen films en series naartoe werkten, met een grote Avengers-climaxfilm in 2026 als resultaat.

Dankzij een nieuw stuk van het gereputeerde The Hollywood Reporter hebben we nu een update te pakken over hoe Marvel daar achter de schermen mee omgaat. Geen geruchten of speculatie, maar degelijke en vooral onthullende journalistiek.

Nieuwe naam Avengers, nieuwe insteek

We wisten al dat Marvel Studios het tempo waarop nieuwe films en series uitkomen drastisch terug gaat schroeven. Nu komt daar het nieuws bovenop dat Avengers: The Kang Dynasty, de volgende grote Avengers-film, zijn naam en insteek kwijt is.

Marvel heeft abrupt nieuws over Avengers en Thanos-opvolger
Jonathan Majors als Kang the Conqueror (Afbeelding: Marvel Studios)

De film, die onlangs zijn regisseur verloor, Destin Daniel Cretton van Shang-Chi, en een nieuwe schrijver kreeg, Michael Waldron van Loki, gaat de focus compleet verleggen. The Hollywood Reporter meldt op basis van interne bronnen dat de rol van Kang the Conqueror óf radicaal geminimaliseerd of compleet uit het verhaal geschrapt. Ja, de big bad waar de toekomst van Marvel compleet om draaide, verdwijnt.

Opvallend genoeg blijkt die drastische zet niet puur het gevolg te zijn van het feit dat Kang-acteur Jonathan Majors veroordeeld is. Na de tegenvallende bioscoopomzet van Ant-Man and the Wasp: Quantumania, de film waarin hij zijn filmdebuut maakte, was Marvel Studios al direct sterk aan het overwegen om koers te wijzigen. De controverse rondom en de veroordeling van Majors sealed the deal. Terug naar de tekentafel.

Oude Avengers terug?

In eerdere artikelen over diezelfde tekentafel werd beweerd dat sommige plannen voor de volgende duologie van Avengers-films – met een tweede film, getiteld Secret Wars naar de legendarische events in de comics met dezelfde naam – uit een manier bestaan om de oorspronkelijke Avengers terug te brengen.

Ja, een zwaktebod, maar wel een zwaktebod dat Marvel nodig lijkt te gaan hebben. In de eerste Deadpool & Wolverine-trailer zit zelfs een verwijzing naar Secret Wars.

Wordt vervolgd! Wist je trouwens dat er op Netflix sinds kort een uitstekende actiefilm staat met een Marvel-ster in de hoofdrol? Die check je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.