Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dystopische actiefilm met Marvel-ster is de nieuwe grote Netflix-hit

Netflix is een grote filmhit rijker. Check de nieuwe dystopische actiefilm Badland Hunters, met de Zuid-Koreaanse Marvel-ster Ma Dong-seok in de hoofdrol.

Het werd wel weer eens tijd voor een Zuid-Koreaanse hit op Netflix. Een hype als Squid Game gaan we waarschijnlijk nooit meer meemaken, maar Badland Hunters is op dit moment verreweg de meest gestreamede film op de streamingdienst.

Dystopische actiefilm Badland Hunters op Netflix

De Netflix-film speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, die bekend staat als de badlands. In deze dystopische setting ontstaat een groep ervaren jagers, de ‘badland hunters’ genoemd, als laatste verdedigingslinie tegen meedogenloze bandieten en gemuteerde wezens. Onder leiding van het formidabele duo Nam San en Choi Ji-wan navigeren de jagers door de desolate woestenij, op zoek naar grondstoffen om hun worstelende dorp te onderhouden. Centraal in het verhaal staat een tiener, die is ontvoerd door een krankzinnige dokter.

Het hoofdpersonage, Nam San, wordt vertolkt door Ma Dong-seok (ook bekend als Don Lee). Je kent hem vooral als Gilgamesh in het Marvel Cinematic Universe. Zo is hij te zien in Eternals. Zijn tegenspeler, die het personage Choi Ji-wan vertolkt in Badland Hunters, is Lee Jun-young. Fans van K-pop kennen hem uit de boybands UNB en U-KISS, maar de laatste jaren speelt hij vooral in films en series.

Marvel-ster doet het goed bij filmcritici

Geen film wordt op dit moment volgens filmdatawebsite Flixpatrol meer gestreamd via Netflix dan Badland Hunters. Maar wat vinden filmcritici en het publiek van de Zuid-Koreaanse dystopische actiefilm?

Dystopische actiefilm met Marvel-ster is de nieuwe grote Netflix-hit, Badland Hunters, dokter
Lee Hee-joon als dokter Yang Gi-su (Afbeelding: Netflix)

Filmcritici zijn overwegend positief, met een score van 88 procent op Rotten Tomatoes. Daarbij wordt vooral de Marvel-ster gecomplimenteerd. “Badland Hunters zit boordevol indrukwekkend geweld en spectaculaire vechtscènes. De film toont Ma Dong-seok op zijn explosiefst”, schrijft Chris Sawin van Bounding Into Comics bijvoorbeeld. Het publiek geeft de dystopische actiefilm een score van 63%. En de rating op IMDb is een 6 uit 10.

Kan dus alle kanten op, maar net wat jouw smaak is. Oordeel vooral zelf: Badland Hunters is nu te streamen op Netflix. Check daarna direct deze vijf sterke Zuid-Koreaanse series op de streamigdienst die jouw verslaving goedmaakt door fors te doneren aan goede doelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.