Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

‘Marvel terug naar oude superhelden in nieuwe Avengers-film’

Het Marvel Cinematic Universe zoals we het nu kennen komt in 2027 tot een einde. Kevin Feige heeft een reboot op de planning staan, zo blijkt uit een opvallend nieuw boek.

Door het alle multiversa zie je soms door de bomen het bos niet meer binnen het Marvel Cinematic Universe. Maar ook achter de schermen is men van de plottwisten en flashbacks, zo blijkt.

Onthullend boek over Marvel Studios

Normaliter bleef het voor Marvel-fans altijd bij gissen naar hoe het er achter de schermen bij Marvel Studios aan toe gaat. Wat zijn de toekomstplannen? Hoe wordt Sony overtuigd om toch Spider-Man terug te brengen in het MCU? Wat is de juice? Welke films zijn er de afgelopen jaren geschrapt zonder dat we er vanaf wisten?

Een flink aantal van dat soort vragen zijn deze maand beantwoord. Op 10 oktober kwam namelijk The Reign of Marvel Studios uit. Een boek waarin drie entertainmentjournalistiek-veteranen je meenemen achter de schermen, ondanks het feit dat Disney er niet aan mee wilde werken. Dat maakt het resultaat er natuurlijk alleen maar interessanter op. Een fascinerend kijkje in de keuken van de franchise die Hollywood voorgoed heeft veranderd.

Marvel gaat alle films rebooten

Je kunt het boek hier bestellen of lees nog even door, want één specifiek detail uit The Reign of Marvel Studios gaat nu het internet over in Amerika. Een van de schrijvers, Joanna Robinson, weet namelijk te melden dat Marvel Studios-baas Kevin Feige van plan is om het MCU te rebooten. Een potentieel compleet schone lei. Een nieuw begin. Weg met alle last en legacy, zoals het huidige gedoe met (real-life) superschurk Jonathan Majors.

toekomst, mcu, kevin feige, marvel, 2032
Kevin Feige (Afbeelding: Getty)

“We hebben een quote van Kevin Feige die suggereert dat Secret Wars zal dienen als een soft reboot waarin ze kunnen snoeien wat ze maar willen,” aldus Robinson. “Ze snoeien alles weg wat niet werkt en houden gewoon wat wel werkt, of brengen mensen terug waarvan je dacht dat ze voor altijd weg waren.”

Terugkeer voor oude superhelden

Avengers: Secret Wars staat voor 7 mei 2027 op de planning, dus Marvel-fans hebben nog vier jaar om aan dit idee te wennen. Bovendien betekent de term soft reboot dus dat Feige niet per se al je favorieten gaat schrappen. Hij kan en zal selectief zijn. Maar vooral dat laatste zinnetje is interessant: “Of ze brengen mensen terug waarvan je dacht dat ze voor altijd weg waren.”

Een terugkeer van bijvoorbeeld Chris Evans is dus mogelijk. Hij heeft al meermaals in interviews toegegeven dat hij zijn tijd als Captain America mist.

De comics achterna

Dergelijke reboots zijn in het bronmateriaal van het MCU, de comics dus, volledig normaal. Zowel Marvel als DC rebooten continu hun populairste comics, zodat ze weer met een semi-schone lei nieuwe verhalen kunnen vertellen en bekende superhelden én schurken terug kunnen brengen.

Volgens de schrijvers van The Reign of Marvel Studios kun je dat in de toekomst ook meer van het MCU gaan verwachten. Meer focus op kwaliteit op de korte termijn, minder bagage op de lange termijn.

Marvel Secret Wars logo
Het logo van Secret Wars (Afbeelding: Marvel Studios)

Of, zoals ze het in het boek samenvatten: “Feige moest verschillende lessen leren van de comics: hoe superhelden periodiek opnieuw moeten worden gereboot, hoe je kunt voorkomen dat varianten en spin-offs uit de hand lopen en hoe een jaarlijks mega-crossover-evenement een ongelijksoortige reeks personages kan verenigen.”

Streep onder alle films

Leaker CanWeGetSomeToast claimde eerder al dat Secret Wars alle voorgaande Marvel-films gaat eren, door er ook tegelijkertijd een streep onder te zetten. “Het wordt het “afscheid van niet alleen het huidige MCU, maar van alle Marvel-films die voor Iron Man kwamen. Het is de ultieme (soft) reboot.”

Op naar 2027 dus! Je kunt hier The Reign of Marvel Studios checken of je gebruikt die paar jaar om nog eens een filmmarathon door het complete Marvel Cinematic Universe heen te plannen. We hebben hier de ultieme kijkvolgorde voor je klaarstaan.

CBR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.