Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Sorry Marvel-fans: Sony schrapt Spider-Man-film met megaster

De stakingen in Hollywood hebben een nieuw slachtoffer opgeëist: El Muerto, een ambitieuze Spider-Man-spin-off met de grootste artiest ter wereld in de hoofdrol. Bad Bunny.

Dat is niet Beyoncé, Ed Sheeran of Taylor Swift, maar Bad Bunny. Niet de eerste naam waar je waarschijnlijk aan dacht, al helemaal niet als je in Nederland en vooral voor de eeuwwisseling bent geboren.

Bad Bunny: megaster

De Puerto Ricaanse rapper is echter gigantisch, vooral in landen als Argentinië en Colombia. Sterker nog: de 29-jarige megaster is al drie jaar op rij de meest gestreamde artiest op Spotify. Pak je alleen de Verenigde Staten erbij, dan legt Bad Bunny het wel nog af tegen Drake en Swift.

De beste man is echter veel meer dan alleen een rapper. Vorig jaar speelde hij al een vrij beperkte rol in Bullet Train, de zeer vermakelijke actiefilm van Deadpool 2-regisseur David Leitch. Ja, Bad Bunny is Hollywood aan het veroveren. Althans, dat was het geval. Hollywood ligt namelijk al maanden op zijn gat door de huidige schrijversstakingen, en dat gooit ook roet in het eten wat de acteercarrière van de alleskunner betreft.

Eigen Spider-Man-film

Op dit moment draait Across the Spider-Verse in de bioscopen. Een fantastische Spider-Man-film, die na tig teleurstellende blockbusters van Marvel Studios bewijst dat superheldenfilms wél en vooral nog steeds kunnen verrassen. De creativiteit spat er vanaf. Daar blijft het niet bij, want Sony Pictures heeft ambitieuze plannen voor Spider-Man en co. Zo komt er volgend jaar nog een Spider-Verse film, krijgt dit jaar zijn aartsvijand Kraven the Hunter een eigen film, waarvoor overigens net een eerste trailer is verschenen, en komen er meerdere Spider-Man-series naar Amazon Prime Video.

Terug naar Bad Bunny: hij zou namelijk ook een eigen spin-off van Spider-Man krijgen, genaamd El Muerto. Een reeds aangekondigde actiefilm van Jonás Cuarón, niemand minder dan de zoon van Oscar-winnaar Alfonso Cuarón. El Muerto zou de eerste live-action Marvel-film worden met een Latino personage, en stond op de planning voor 12 januari volgend jaar. Het personage van Bad Bunny is in de comics van Spider-Man een antiheld, de zoon van een Mexicaanse worstelaar, die dankzij zijn kenmerkende masker supersterk is.

Bad Bunny El Muerto Spider-Man film
Links: El Muerto in de comics, rechts: Bad Bunny in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Van de agenda geschrapt

Maar ja, al die plannen vallen nu in duigen. Het gereputeerde Hollywood-vakblad The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Sony het project van de filmagenda heeft geschrapt. 12 januari was ondertussen simpelweg onmogelijk geworden: de camera’s waren nog niet gaan rollen, en het script was nog niet af, maar door de stakingen zijn er dus geen schrijvers beschikbaar.

Sterker nog, Sony Pictures was volgens bronnen nog bezig met het casten van de Marvel-film. Naar verluidt wilde het bedrijf naast Bad Bunny ook Mercedes Varnado inschakelen, een professionele worstelaar. Ook zou de bekende Spider-Man-schurk Tombstone, een iconische schurk uit de comics, opduiken in de film, vertolkt door Marvin Jones III. Ja, de Amerikaanse rapper en acteur die ook de stem van dat personage insprak in Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Goed nieuws, soort van

Is er dan ook goed nieuws? Ja, een soort van. Het schrappen van een film van de bioscoopagenda betekent niet dat het project ook meteen de ijskast in gaat. Sony Pictures kan simpelweg de stakingen afwachten en vervolgens alsnog gas geven, met een nieuwe releasedatum die verder in de toekomst ligt.

Juich echter niet te vroeg, want volgens betrouwbare bronnen zorgde het overvolle tourschema van Bad Bunny sowieso al voor kopzorgen bij Sony, en zal zijn betrokkenheid het opnieuw plannen van het hele project pittig maken. Ach, gelukkig zijn er ook in de nabije toekomst genoeg spin-offs van Spider-Man om naar uit te kijken.

Veel meer Spider-Man!

5 oktober komt dus Kraven the Hunter uit, en voor 16 februari volgend jaar staat Madame Web op de planning, met Dakota Johnson en Euphoria-ster Sydney Sweeney. Nee, met de bekende personages rondom Spider-Man zelf komt het wat films e series betrtegt wel goed. De grote vraag is: waar blijft de volgende Spider-Man-film over Peter Parker zelf, met Tom Holland? Daarover deed Marvel onlangs een boekje open, zoals je in dit artikel kunt lezen. Wat Bad Bunny’s acteercarrière betreft: de enige andere aankomende film die nog op zijn IMDb-profiel te vinden is, is American Sole. Of check zijn nieuwste single:

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.