Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe James Bond speelt aartsvijand Spider-Man in bloederige eerste beelden

Maak kennis met de bloederige eerste trailer voor Kraven the Hunter, een nieuwe Marvel-film over de aartsvijand van Spider-Man. Met de nieuwe James Bond!

Helaas viel praktisch elke Marvel-film sinds Avengers: Endgame tegen. Meer dan tien jaar werd er naar een epische climax toegewerkt, maar na die climax mist het Marvel Cinematic Universe opeens focus. Losse, meeslepende verhalen op een kleinere schaal vertellen blijkt opeens knap lastig.

Sony scoort wél met Spider-Man

Gelukkig is Marvel Studios niet de enige toko die Marvel-films maakt. Sony Pictures heeft nog altijd de filmrechten voor Spider-Man én de vijanden van Peter Parker in handen. Gelukkig maar, want het recent uitgebrachte Across the Spider-Verse is een pareltje. De creativiteit spat er vanaf. Je kunt haast niet anders dan de conclusie trekken dat animatie het ultieme adaptatie-medium is voor comics, in plaats van live-action.

Op 5 oktober krijgt Sony Pictures echter de kans om het tegendeel te bewijzen. Dan gaat de filmstudio hopelijk voor de tweede keer dit jaar Marvel Studios laten zien hoe je een ijzersterke Marvel-film neerzet met Kraven the Hunter. Een 18+ film over de gelijknamige comicsschurk, een aartsvijand van Spider-Man die al sinds zijn debuut in 1964 op de superheld jaagt. De ultieme prooi voor een meedogenloze jager.

Dag Avengers: Disney blaast plannen voor alle Marvel-films op

Kraven the Hunter

In Kraven the Hunter is de Russische immigrant Sergei Kravinoff op een missie om te bewijzen dat hij de beste jager ter wereld is. De film begint voor de vaak in comics gerecyclede confrontaties tussen Kraven en Peter Parker, waarmee je het een soort origin story van de Marvel-schurk zou kunnen noemen. Sluit een confrontatie tussen de twee echter niet direct uit!

De schurk wordt gespeeld door niemand minder dan Aaron Taylor-Johnson, volgens een juicekanaal én de bookmakers de nieuwe James Bond. Ja, de opvolger van Daniel Craig. Het toffe aan Kraven the Hunter is dat Sony Pictures duidelijk J.C. Chandor, de regisseur, alle vrijheid heeft gegeven. Sterker nog, de film is 18+. Rated R. De allereerste trailer die zojuist is uitgekomen bewijst meteen waarom, met bloederige en keiharde actie. Dit is een film over een jager, niet een typische popcorn-Marvel-film. Voeg daar een script aan toe van de schrijver van de eerste Iron Man-film, en je hebt een recept voor een topfilm.

Meedogenloze jager

Naast Taylor-Johnson bestaat de cast van Kraven the Hunter onder andere uit Ariana DeBose als Calypso, Russell Crowe als Nikolai Kravinoff, Fred Hechinger als Chameleon en Catch-22 ster Christopher Abbott als de grote schurk van de film, The Foreigner. Althans, schurk vanuit het perspectief van Kraven.

Taylor-Johnson noemde het project onlangs nog “een Marvel-film die sterk verankerd is in de echte wereld. We weten dat hij een meedogenloze jager is, een goed getrainde moordenaar.” Hij verkondigde enthousiast: “F**k yeah, it will be rated R!

Duistere film

Russell Crowe, die de vader van Kraven speelt, benadrukt bovendien dat de film veel duisterder is dan de meeste fans waarschijnlijk verwachten van een comicsfilm. “Ik heb gesproken met J.C. Chandor, de regisseur, hij is echt enthousiast over wat er voor hem ligt… Echt enthousiast over de manier waarop mensen het zullen ontvangen,” aldus Crowe. “Ik denk dat ik kan doorgeven… Een van de dingen die hij zei, is dat het een onverwacht donkere wereld is.”

Op naar oktober!

Duister en bloederig betekent niet meteen dat een film ook goed uitpakt, maar zeker na het ijzersterke Across the Spider-Verse en de eerste intrigerende trailer is het duidelijk dat Sony Pictures een veelbelovende film op de bioscoopplanning heeft staan. De film komt op 5 oktober uit in de Nederlandse bioscopen. Check vooral ook even de toffe onderstaande poster, waarop je de misschien dus nieuwe James Bond alvast in vol ornaat kunt bewonderen!

Marvel Sony Pictures Kraven the Hunter
🍿 (Afbeelding: Sony Pictures)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.