Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deadpool luidt einde Marvel in met eerste trailer Deadpool & Wolverine

Afgelopen nacht vond de Super Bowl plaats, met een barrage aan nieuwe filmtrailers als resultaat. Het onbetwiste hoogtepunt? Deadpool. Of, zoals Wade zichzelf noemt: ‘Marvel Jesus’.

Na meerdere gelekte setfoto’s hebben we eindelijk de eerste trailer voor Deadpool 3 te pakken.

Deadpool & Wolverine

Afgelopen week registreerde Marvel Studios nog meerdere namen, maar de titel van de langverwachte film is nu eindelijk officieel: Deadpool & Wolverine.

Het wordt de enige film uit de stal van Marvel Studios voor 2024, dus er hangt een hoop van Deadpool af. Zeker na de flops die 2023 voortbracht voor de studio. De eerste trailer voor Deadpool & Wolverine maakt duidelijk dat het personage van Ryan Reynolds de boel lekker gaat opschudden.

De Time Variance Authority uit Loki speelt namelijk een grote rol in de film, zo blijkt uit de Super Bowl-trailer. Een door Succession-held Matthew Macfadyen gespeelde agent biedt Deadpool de kans om lid te worden van de Avengers.

Het einde van Fox

Oftewel: Deadpool kan eindelijk de overstap gaan maken naar die kant van het Marvel Cinematic Universe. Voorheen lagen de rechten voor de Merc with a Mouth bij 20th Century Fox, waardoor een cross-over onmogelijk was. Daar is nu dus een einde aan gekomen, met Deadpool die zichzelf alvast ‘Marvel Jesus’ noemt. Laat maar komen!

Ook maakt de trailer alvast duidelijk dat er een einde is gekomen aan het Marvel-universum van 20th Century Fox. Hoe Logan en daarmee dus Wolverine terug is gekomen blijft voorlopig nog even de vraag, maar fans krijgen wel alvast een voorproefje op de rol van Hugh Jackman.

Hint naar Avengers: Secret Wars

Fans met een digitaal vergrootglas hebben tevens al een verwijzing naar een aankomende Avengers-film gespot. In de trailer zit een shot waarin Wade op de grond ligt. Voor Logan hem oppakt zie je een half vergane comic op de grond liggen. Dat is uiteraard geen toeval: het is namelijk een issue van Secret Wars, een groot cross-over-event uit 2015.

Laat dat nou net de verhaallijn zijn die naar verwachting als basis gaat dienen voor Avengers: Secret Wars, de grote opvolger van Avengers: Endgame. De film waarmee Marvel Studios-baas Kevin Feige de status quo van het MCU compleet wil gaan veranderen. Journalisten hebben het zelfs over een grote reboot. Een nieuw begin.

Deadpool Wolverine superbowl Marvel trailer
(Afbeelding: Disney)

Secret Wars staat pas voor 2027 op de planning, maar blijkbaar begint Marvel Studios dus nu al subtiele zaadjes te planten, net zoals de Infinity Stones al zeer vroeg werden geïntroduceerd.

Op naar juli

Misschien zijn het Deadpool en Wolverine die de gebeurtenissen in gang gaan zetten die leiden tot een massale invasie en het botsen van verschillende realiteiten. Dat is althans hoe het in de comic begon.

Deadpool & Wolverine komt rond 26 juli uit in de bioscoop. Het is de enige Marvel-film van 2024 uit de koker van Marvel Studios, maar Sony Pictures staat ondertussen gelukkig niet stil. Maak bijvoorbeeld kennis met de nieuwe ‘Spider-people-film’ die binnenkort uitkomt.

Deadpool Wolverine superbowl Marvel trailer
(Afbeelding: Disney)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.