Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

The Marvels breekt na 32 films MCU-record

The Marvels vliegt binnenkort ook de Nederlandse bioscopen binnen. De Marvel-film breekt nu al een record.

8 november wordt een belangrijke dag voor Marvel Studios. Dan komt The Marvels uit, de volgende grote blockbuster van de studio.

Kan The Marvels het tij keren?

Een film die je amper los kunt zien van de ongemakkelijke context waarin het MCU zit: de teruggekeerde Disney-CEO Bob Iger heeft Marvel al opgedragen om terug naar de tekentafel te gaan, na meerdere matig presterende films en series.

Je kunt gerust stellen dat het MCU te lang heeft gekwakkeld en nu het momentum kwijt is. Keren fans dan wel nog massaal terug naar de bioscoop voor een kosmisch avontuur met Brie Larson, Teyonah Parris en Iman Vellani?

The Marvels Marvel bioscoop record
(Afbeelding: Marvel)

Vooral Vellani heeft de pech dat ze op dit moment haar filmdebuut gaat maken: ze deed het ontzettend goed in de Disney Plus-serie Ms. Marvel. Stel ze zou al voor Endgame naar voren geschoven zijn, dan had ze zo een publieksfavoriet kunnen worden.

Larson breekt na 32 films record

Afijn, laten we niet te vroeg een oordeel vellen. De nieuwste trailer voor The Marvels viel direct op doordat de toon compleet anders was dan de voorgaande voorproefjes. Een goedeĀ reminder dat trailers behoorlijk los kunnen staan van het eindproduct.

We gaan er in november achter komen of The Marvels de huidige MCU-vloek gaat doorbreken. Wat het antwoord ook gaat zijn, je staat in ieder geval snel weer buiten.

Na 32 Marvel Cinematic Universe-films breekt de bioscoopfilm namelijk nu al een record. Waar de superheldenfilms de afgelopen jaren alsmaar langer werden, gaan Brie Larson en co. juist de andere kant op: The Marvels is de kortste MCU-film tot nu toe.

Het is officieel bevestigd dat de aankomende film een speelduur van 1 uur en 45 minuten heeft. Op dit moment zijn The Incredible Hulk en Thor: The Dark World nog de recordhouders, met beide een identiekeĀ runtime van 1 uur en 52 minuten.

Less is more

Captain Marvel (2019) was met 2 uur en 4 minuten ook al niet bijzonder lang, maar The Marvels doet daar dus nog een schepje bovenop.

Dat is echter allesbehalve slecht nieuws: we tekenen tien keer liever voor een solide korte film met eenĀ punch, dan voor een eeuwig opgerekt avontuur.Ā Less is more.

Nee, voor Marvel is het niet een record om je druk over te maken. Er is een andere hoge lat die Kevin Feige behoorlijk in de nek zal hijgen: de vorige Captain Marvel-film was de grote verrassing van 2019, door tegen alle verwachtingen in met een solo-film maar liefst 1.13 miljard dollar aan box office in het laatje te brengen.

Ach, uiteindelijk is het vooral te hopen dat Marvel de fans eindelijk weer eens een vermakelijke film voorschotelt, met degelijkeĀ special effects. (Looking at you, Ant-Man!)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.