Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Betaalbaar horloge van Citizen maakt gehakt van MoonSwatch

Het nieuwste, betaalbare horloge in de collectie van Citizen heeft een vleugje MoonSwatch over zich heen, maar is vele malen beter.

Bij gerespecteerde horlogemerken denk je al gauw aan peperdure namen zoals Rolex, Breitling en Patek Philippe, dat zich fabrikant van het duurste klokje ooit verkocht mag noemen. Toch is het niet nodig een extra hypotheek te nemen om een horloge van een kwaliteitsmerk te kopen.

Betaalbaar horloge beter dan de MoonSwatch

Er zijn talloze horlogefabrikanten die fantastische uurwerken verkopen die ook door Jan Modaal betaalbaar te noemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Seiko, Casio, Tissot, Timex en Citizen. Dat laatste merk introduceert nu een betaalbaar horloge waar Omega en Swatch met hun populaire MoonSwatch nog een puntje aan kunnen zuigen.

MoonSwatch Citizen Tsuki-yomi A-T betaalbaar horloge
Een MoonSwatch Saturn-uitvoering met een leren bandje. (Afbeelding: Manners)

Een betere marketingstunt bedenken dan de samenwerking tussen Omega en Swatch wordt lastig. Een beter horloge bouwen niet. Uit eigen ervaring weten wij hoe goedkoop de ‘biokeramische’ (lees: plastic) behuizing aanvoelt. Daarnaast doen MoonSwatch-eigenaren er goed aan het goedkope bandje direct na aankoop te verwisselen voor een hoogwaardiger exemplaar.

Citizen Tsuki-yomi A-T

In plaats van een hoogwaardiger bandje, kun je ook een hoogwaardiger horloge kopen: de Citizen Tsuki-yomi A-T. De behuizing en het bandje van dit polsklokje zijn niet gemaakt van simpel plastic, maar van titanium. Net als de MoonSwatch, haalt ook de Tsuki-yomi A-T zijn inspiratie uit het heelal.

MoonSwatch Citizen Tsuki-yomi A-T betaalbaar horloge
(Afbeelding: Citizen)

Waar alle elf MoonSwatch-varianten naar een ander hemellichaam verwijzen, staat bij het nieuwe Citizen-horloge de maan centraal. Het horloge geeft naast de tijd en datum ook de stand van de maan aan. Daarbij houdt hij rekening met je locatie. De maanstand verschilt namelijk voor mensen in het noordelijk en zuidelijk halfrond.

Extreem nauwkeurig uurwerk

Het horloge wordt aangedreven door het bekende Eco-Drive van Citizen, dat zijn energie put uit (zon)licht. Daarnaast is de MoonSwatch-concurrent voorzien van radiogolfzenders, waardoor de tijd extreem nauwkeurig bijgehouden kan worden. Per maand zal het klokje hooguit 15 seconden afwijken.

MoonSwatch Citizen Tsuki-yomi A-T betaalbaar horloge
(Afbeelding: Citizen)

De horlogekast is 43 millimeter in doorsnee en op de wijzerplaat wordt een maan afgebeeld. Zelf kun je nog kiezen in welke uit vier kleuren dat is. Voor dit alles betaal je 695 euro. Een tik meer dan je kwijt bent aan een MoonSwatch, maar je hoeft in ieder geval niet in de rij te staan voor een van de geselecteerde winkels, om vervolgens te hopen dat je gewenste horloge nog voorradig is.

3 horloges van kwaliteitsmerken onder de 200 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.