Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ms. Marvel oogst lof: ‘Iman Vellani (19) is de nieuwe MCU-superster’

Disney+ heeft de eerste aflevering van Ms. Marvel uitgebracht. De serie breekt een lans voor kids met ADD en ADHD, die nerdy zijn en uit een cultuur komen waarin ‘anders’ zijn niet wordt gewaardeerd. Het is een sterke serie over een sterk meisje. En dat is ook de consensus bij critici en fans. De film knalt Rotten Tomatoes op met een torenhoge score, zowel onder het publiek als filmcritici.

Hoewel het frappant is dat het Marvel-universum nog zo weinig jonge dames aanspreekt, is het wel fijn dat een groot concern nu iets langer nadenkt over de content dat het uitbrengt.

Zo ook nu met Ms. Marvel op Disney+, dat alleen maar lovende recensies krijgt. Op Rotten Tomatoes, een welbekende filmsite, krijgt de eerste aflevering van de serie een waardering van 97 procent van de filmrecensenten en 88 procent van het publiek. Dat is zeldzaam hoog.

Iman Vellani als Kamala Khan

De hoofdpersoon Kamala Kahn, gespeeld door de inmiddels 19-jarige Iman Vellani, is een jong meisje met een obsessie voor Captain Marvel. Ze wil niets liever dan hangen met ‘nerds’ en meedoen aan cosplay-Avengers-events (wie niet). Haar ouders zijn echter niet zo begripvol.

Ms. Marvel: Disney+ heeft de toekomst van Marvel Cinematic Universe gecast
Iman Vellani is Ms. Marvel (Afbeelding: Disney

Het 16-jarige Pakistaanse personage uit Jersey City schrijft eigen fan-fictie over superhelden. Ze is groot bewonderaar van de Avengers en Captain Marvel (Brie Larson) in het bijzonder. De sfeer in de serie is lekker high school. Nerds en studenten met hun gebruikelijke issues, die zich ontpoppen tot helden.

Ms. Marvel is stoer en schattig

Na het zien van de eerste aflevering is het wel duidelijk: het filmbedrijf snapt dat het ook een andere doelgroep moet aanspreken behalve ingegraven superhelden-fanboys. De serie dekt een heftige lading van een jonge meid met issues. Het kleedt het aan op cartoonachtige wijze net als in Scott Pilgrim versus the World. Niets dan lof voor de eerste aflevering van Ms. Marvel die zowel stoer als schattig blijkt.

Vermoedelijk maakt ze in deze rol ook haar opwachting in de naderende film Captain Marvel 2. Andere castleden uit de serie zijn onder anderen Aramis Knight als superheld Kareem/Red Dagger en Saagar Shaikh als Kamala’s oudere broer Aamir.

Zoals gezegd zijn de recensies lovend. “Iman Vellani is een nieuwe superster in haar acteerdebuut en brengt charisma, humor, eigenzinnigheid en herkenbaarheid in de rol van Kamala Khan. Je hebt nog nooit zo’n superheld gezien, en die weergave is KRACHTIG!”, aldus Kristen Maldonado van Pop Culture Planet. Bekijk hier het eerste recensieoverzicht van Rotten Tomatoes.

Ms. Marvel bestaat uit zes afleveringen en de eerste islamitische superheld binnen het MCU is nu te bewonderen op Disney+. Als je Hawkeye leuk vond, zal je deze serie ook kunnen verteren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.