Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-film van Brad Pitt en Lewis Hamilton komt naar Apple TV+

Brad Pitt en Lewis Hamilton werken samen aan een nieuwe film over de Formule 1. Dat meldt Apple TV+, waar de film op uitkomt. De Britse coureur is betrokken als producer, de Amerikaanse acteur speelt zelf de hoofdrol en is tevens producer.

De Formule 1 is de laatste jaren een stuk populairder geworden in de Verenigde Staten. Er worden daar in 2022 dan ook twee races gereden. In Hollywood kijken ze blijkbaar ook mee, want er komt een grote speelfilm aan over de koningsklasse van de autosport.

Brad Pitt als Formule 1-coureur

Nadat er al maandenlang geruchten rondgingen heeft Apple TV+ nu eindelijk bevestigd dat Brad Pitt (58) en Lewis Hamilton (37) betrokken zijn bij de film die over de Formule 1 gemaakt wordt. Hierin wordt het verhaal verteld van een oudere coureur (gespeeld door Pitt) die terugkeert uit zijn pensioen om de strijd aan te gaan met een nieuwkomer binnen de koningsklasse van het racen. Zevenvoudig F1-wereldkampioen Hamilton is niet te zien als acteur, maar heeft zich verbonden aan het project als producer. Dit meldt Deadline.

De film met Brad Pitt in de hoofdrol wordt geregisseerd door Joseph Kosinki, die ook de regie in handen had van de blockbuster Top Gun: Maverick. Ook Hollywoodproducent Jerry Bruckheimer is betrokken bij het project, waardoor het aantal ‘sterren’ in verschillende categorieën zeer hoog ligt.

Niet de eerste film van Lewis Hamilton

Hoewel Formule 1-coureur Lewis Hamilton eerder cameo’s had in Cars 2, Cars 3 en Zoolander 2, ziet het er niet naar uit dat de Britse coureur opnieuw zijn opwachting maakt op het witte doek. “Ik vind het leuk om te doen, maar ik weet niet of ik er echt talent voor heb. Ik doe mijn best, maar er zijn vele anderen die dit veel beter kunnen dan ik. Dus ik maak mijzelf geen illusies over een filmcarrière en dat ambieer ik ook helemaal niet. Daarvoor vind ik racen nog veel te leuk en uitdagend”, zei hij daar eerder over.

Apple TV+

De Formule 1-film van Lewis Hamilton en Brad Pitt komt uit op Apple TV+. Een datum of titel is nog niet bekend. Lees hier meer over de plannen van Netflix en de F1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Formule 1-film van Brad Pitt en Lewis Hamilton komt naar Apple TV+
Sluiten