Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ms. Marvel brengt islamitische ‘coming of age’ naar het MCU

Met hitseries als Stranger Things, Sex Education en Cobra Kai was het wachten tot Marvel het coming of age-genre implementeerde in het MCU. Hier zijn de eerste beelden van Ms. Marvel, de eerste islamitische superheld binnen de franchise.

Series waarin tieners worstelen met de struggles des levens doen het goed de laatste jaren. Vaak met een goede vleug nostalgie, waardoor volwassenen er ook massaal naar kijken. Zo hebben Stranger Things, Sex Education en Cobra Kai allemaal die heerlijke hang naar de jaren 80 en 90. Bij Ms. Marvel is dat anders. Deze serie speelt zich af in de huidige tijd van het MCU.

Disney+ deelt eerste trailer Ms. Marvel

In de aankomende serie van Disney+ volg je Kamala Khan, een 16-jarige Pakistaanse uit Jersey City die eigen fan-fictie schrijft over superhelden. Ze is groot bewonderaar van de Avengers, en Captain Marvel (Brie Larson) in het bijzonder. De sfeer in de serie is lekker high school. Nerds en studenten met hun gebruikelijke issues, die zich ontpoppen tot helden.

Het alter-ego van Kamala Khan is superheld Ms. Marvel, met gedaanteverwisseling als voorname kracht. En je voelt hem aankomen: uiteindelijk raken fictie en werkelijkheid met elkaar verweven. Het titelpersonage wordt gespeeld door Iman Vellani. Vermoedelijk maakt ze in deze rol ook haar opwachting in de naderende film Captain Marvel 2. Andere castleden uit de serie zijn onder anderen Aramis Knight als superheld Kareem/Red Dagger en Saagar Shaikh als Kamala’s oudere broer Aamir.

Meer goede coming of age-series

MS. Marvel bestaat uit zes afleveringen en de eerste islamitische superheld binnen het MCU is vanaf 8 juni te bewonderen op Disney+. Als je Hawkeye leuk vond, zal je deze serie ook kunnen verteren.

Iman Vellani, islamitische superheldin, ms marvel
Iman Vellani (Afbeelding: Marvel)

Tot dan ben je nog wel even zoet met het coming of age-genre op verschillende streamingdiensten. Check ook deze steengoede series met tieners in de hoofdrol.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.