Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wordt Zuid-Korea een Bitcoin-paradijs dankzij de nieuwe president?

De kersverse Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol is een groot voorstander van crypto en onderzoekt zelfs het verbod op ICO’s. Ook heeft hij zijn eigen NFT’s. Wordt Zuid-Korea dan het nieuwe Bitcoin-paradijs?

Suk-yeol speelde het slim en richtte zijn pijlen tijdens de verkiezingen op jonge kiezers. Hij zit volledig in de non-fungible tokens en tijdens zijn verkiezingscampagne lanceerde hij zelfs een eigen NFT-collectie. De verkiezingsoverwinning was overigens een historische nek-aan-nekrace. Suk-yeol versloeg zijn democratische rivaal met een minimaal verschil.

‘Belasting over Bitcoin omlaag in Zuid-Korea’

De nieuwe president van Zuid-Korea is vooral populair bij crypto-bezitters vanwege bepaalde verkiezingsbeloften. Zo belooft hij de grens van belastingvrij crypto-vermogen te verhogen van 2.000 naar 40.000 dollar. Een lekkere bonus voor veel Zuid-Koreaanse bezitters van Bitcoin of andere cryptocurrencies. Deze belofte zou Zuid-Korea het grootste crypto-belastingparadijs ter wereld maken.

Daarnaast onderzoekt de nieuwe president van Zuid-Korea mogelijkheden om het verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s) terug te draaien. Een zet die voor veel verdeeldheid in het land zorgt. Vanwege de vele scams werden ICO’s in 2017 verboden in Zuid-Korea. Een ICO is een vorm van crowdfunding om met behulp van cryptocurrencies kapitaal aan te trekken. Je koopt digitale tokens in de hoop dat het project succesvol wordt en de vraag en waarde ervan gaat stijgen in de toekomst. Erg risicovol, want het project wordt pas gelanceerd als het financieringsdoel is gehaald.

De nieuwe president en zijn NFT’s

Naast Bitcoin is Suk-yeol dus ook gek op NFT’s. De 61-jarige president merkte slim op dat non-fungible tokens erg populair zijn onder jongeren in Zuid-Korea. Hij deed een stukje onderzoek en bracht tijdens zijn verkiezingscampagne een eigen NFT-collectie uit. Bestaande uit foto’s en video’s van zichzelf.

Benieuwd naar deze NFT-collectie? Kijk dan op de Koreaanse NFT-marktplaats CCCV NFT. Voor een paar tientjes ben jij eigenaar van een unieke NFT uit de Yoonlovenft-collectie. De NFT’s van de nieuwe president van Zuid-Korea zijn uitgegeven op de Aergo-blockchain.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.