Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Belgisch superduo moet Spider-Man redden met nieuwe trilogie

Niet Sam Raimi of Jon Watts, maar het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan volgens insiders de toekomst van Spider-Man op poten zetten. Kun je mee thuiskomen, een nieuwe Spidey-trilogie.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Spider-Man de bioscoop in slingerde met No Way Home. Drie Spidey-generaties die samenkwamen op het witte doek, na letterlijk jaren aan geruchten. De film eindigde waar Tom Holland’s trilogie eigenlijk begon: Peter Parker die weer zijn geheime identiteit terug heeft, dankzij de magie van Doctor Strange. Terug naar lokale schurken en uitdagingen, in plaats van intergalactische ongein.

De bioscooptoekomst van Spider-Man

Althans, daar lijkt het in de film op. Volgens insiders kunnen Sony en Marvel het namelijk maar niet eens worden over de (film)toekomst van Spider-Man. Sony wil naar verluidt weer zo snel mogelijk terug naar de multiverse, met alle grootschalige avonturen van dien, waar Marvel Studios het liefst weer kleinere en menselijkere verhalen vertelt. Your friendly neighbourhood Spider-Man, zeg maar.

Adil El Arbi (L) en Bilall Fallah Rebel oorlogsfilm trailer
Adil El Arbi (L) en Bilall Fallah in Cannes dit jaar (Afbeelding: ANP)

Daar is nog geen officieel uitsluitsel over gekomen, maar de geruchtenmolen staat in de tussentijd niet stil. Sterker nog, gereputeerde bronnen binnen de filmindustrie melden dat een wel heel bijzonder duo niet één, maar maar liefst drie nieuwe Spider-Man-films gaat regisseren: niemand minder dan Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Belgisch superduo voor nieuwe trilogie

Het Belgische duo dat in 2020 op het grote podium doorbrak met Bad Boys for Life, om vervolgens hun Marvel-debuut te maken met afleveringen van Ms. Marvel.

Die zegetocht zouden onze Zuiderburen eigenlijk door gaan zetten met een eigen superheldenfilm: Batgirl. Helaas werden zij het slachtoffer van het controversiële huidige beleid van Warner Bros. Discovery. De beruchte CEO David Zaslav besloot onder andere Batgirl compleet te schrappen. Ondanks het feit dat de film al zo goed als af was. Lost media, in realtime.

HBO Max schrapt Batgirl film die af is
Leslie Grace als Batgirl (Afbeelding: Warner Bros.)

Volgens de betrouwbare leaker Jeff Sneider krijgen Adil en Bilall nu dus alsnog een megakans aan de andere kant van de superheldenbusiness. Sony en Marvel zouden één regisseur of regisseursduo willen inschakelen voor een complete trilogie aan nieuwe Spidey-films.

De concurrentie

Die keuze is overigens nog geen done deal. Alhoewel onze Belgische vrinden naar verluidt topfavorieten zijn, hebben Sony en Marvel meer opties in overweging, waaronder Justin Lin (Fast & Furious), James Wan (Aquaman) en zelfs Spider-Man-legende Sam Raimi. Nog even afwachten dus. Maar als dit nieuws daadwerkelijk klopt, dan is het al een megacompliment voor het duo dat ze überhaupt tussen die namen staan.

Terwijl we meer nieuws afwachten, kun je de allernieuwste Spider-Man-film gewoon gratis op YouTube checken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.