Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwste Spider-Man-film gratis op YouTube om bijzondere reden

Spider-Man is terug, in de nieuwe Spider-Verse-film van Sony Pictures. Je kunt ‘m geheel gratis op YouTube streamen. Daar is een belangrijke reden voor.

Laten we eerlijk zijn: wat live-action Marvel-films betreft heeft Sony Pictures de afgelopen jaren een paar flinke stinkers uitgebracht. Morbius en Madame Web waren zo belabberd dat het een meme werd. Dikke onvoldoendes op IMDb, genadeloze recensies op Rotten Tomatoes; je kent het wel.

The Spider Within: A Spider-Verse Story

Toch was het tegelijkertijd ook Sony Pictures dat twee van de beste Marvel-films van de afgelopen jaren uitbracht. Dan hebben we het over de Spider-Verse-films. Meeslepende Spider-Man-films die met een waanzinnig creatieve animatiestijl tot leven worden gebracht. Een stijl die een flinke impact heeft gehad op animatiefilms in het algemeen.

Helaas staan Into en Across The Spider-Verse niet beide op Disney+, want ze komen dus uit de koker van Sony Pictures, niet Marvel Studios. De eerste film kun je wel bij Disney streamen, voor de tweede moet je op het moment van schrijven bij Netflix zijn.

Of je opent gewoon geheel gratis en voor niets YouTube. Daar heeft Sony namelijk zojuist de allernieuwste Spider-Verse opgezet. Geheel gratis te streamen, zonder een abonnement. Dan hebben we het over The Spider Within: A Spider-Verse Story, een gloednieuwe korte film van regisseur Jarelle Dampier.

Stigmas doorbreken met Kevin Love

Dat is al reden genoeg om meteen een (werk)pauze in te lassen en weer in die kleurrijke wereld van Miles Morales te duiken, maar Sony doet dit niet zomaar. De korte film is onderdeel van een lesplan van het Kevin Love Fund, dat het stigma rondom mentale gezondheid wil doorbreken. De naamgever is Kevin Love, een Amerikaanse basketballer die in die met testosteron gevulde mannenwereld open durft te zijn over zijn struggles met depressie en angstaanvallen.

Dat laatste is ook wat er met Miles gebeurt in The Spider Within. Dit keer is er geen superschurk die voor de deur staat, maar de zorgen, angsten en donkere gedachten die de jonge superheld zelf heeft. Ja, zelfs Spider-Man is ook gewoon maar een jongeman met dergelijke worstelingen. Hup, weg met dat stigma.

Meer nieuws over Spider-Man

Afijn, lesplan of niet, The Spider Within is met gemak één van de beste Marvel-films die we dit jaar te zien gaan krijgen. Dat is ook niet pittig, maar toch: meer Spider-Verse, meer beter, zullen we maar zeggen. Over Spider-Man gesproken: heb je al het laatste nieuws over de volgende film met Tom Holland gehoord?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.