Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De Morbius-workout van Jared Leto is interessanter dan de film zelf

Jared Leto tikt inmiddels de 50 jaar aan, maar dat weerhoudt de acteur er niet van om zijn behoorlijk gespierde lichaam op Instagram te delen. Hoe traint hij om in shape te komen, zoals in Morbius te zien is? Scrol naar beneden voor de volledige workout.

Morbius werd wellicht niet zo goed ontvangen als de makers gehoopt hadden (hier lees je de reacties van teleurgestelde fans) en de film brak zelfs een treurig Marvel-record Toch kunnen we over één ding zeker zijn: Jared Leto ziet er op zijn 50e nog topfit uit.

Wat Jared Leto betreft is 50 dus het nieuwe 25. Hoe heeft de acteur het voor elkaar gekregen om op een latere leeftijd nog zo’n indrukwekkend lichaam voor elkaar te boksen?

De Morbius-trainingen van Jared Leto

Met 16 procent was Morbius op Rotten Tomatoes verre van een goed beoordeelde film door recensenten. Maar wat zouden deze recensenten vinden van Leto’s trainingsschema? Bij zijn trainingen staan drie manieren van bewegen centraal: krachttraining, cardio en yoga.

Krachttraining

Om flink wat spiermassa op te bouwen, staat Jared Leto drie dagen per week in de sportschool. Daarmee is hij het bewijs dat je niet per se zes dagen hoeft te trainen om er goed uit te zien. Zijn split? Borst en triceps, schouders en benen, rug en biceps.

Cardio

Cardio met krachttraining combineren is een goed idee: je wordt er fitter van en verbrandt net wat meer calorieën, zodat je het werk dat je gedaan hebt in het krachthonk beter ziet. Of in dit geval: in de film Morbius.

6 vormen van ‘cardio’ die krachttraining perfect aanvullen

Naast dat Jared Leto elke dag 10.000 stappen zet, doet hij ook twee keer per week een losse cardio-sessie. Dat doet hij het liefst buiten. Fietsen, tennis, een lange hike, surfen en zelfs rotsen beklimmen zijn outdoor sporten die hij graag beoefent. Wil jij ook klimmen? Lees dan meer over boulderen.

Yoga

Jared Leto begrijpt als geen ander dat rust en herstel belangrijk zijn voor je spieren. Daarom zorgt hij er niet alleen voor dat hij ‘s nachts de volle acht uur slaap pakt, maar de Morbius-acteur zorgt ook voor zijn lichaam door het trainen van flexibiliteit en stabiliteit. Yoga is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zorgt het niet alleen voor soepele spieren, maar ook voor een sterke mindset.

De volledige workout

Fitfluencer Bobby Dunlap doet het voor.

Men's HealthAskmen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.