Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de ultieme zomerse cocktail (en je redt er de natuur mee)

Het voorjaar is aangebroken en de zomer is in aantocht. Tijd voor een cocktail in de zon. Wij tippen je een gin met een twist waarmee jij deze zomer op het terras wilt worden gezien én ook nog eens je steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Als je eenmaal de zomer in je bol hebt, wil je ook zomer in je glas. Dat weten ze bij Hendrick’s Gin, dat net haar nieuwste limited edition heeft gepresenteerd. Het beroemde Schotse ginmerk brengt elk jaar een speciale editie uit en dit keer is het een en al zon, zee en strand wat de ketels brouwen.

Ruige kustlijn

In tegenstelling tot de doorsnee gin wordt Hendrick’s Gin gedistilleerd in Schotland en met de hand vervaardigd in kleine batches van 500 liter per keer. Lesley Gracie was bijna 25 jaar geleden medeverantwoordelijk voor het ontstaan van de innovatieve gin en werkt er nog steeds.

Neptunia heet de laatste creatie van meesterdistilleerder Gracie, die nieuwe versies van de gin naar eigen zeggen steeds weer baseert op een herinnering of gevoel. Ze liet zich voor de vierde limited edition betoveren door de ruisende geluiden van de zee aan de ruige kustlijn van Ayrshire, in het zuidwesten van Schotland. 

Gin met zeebenen

Net als de eerdere limited editions heeft Neptunia de originele Hendrick’s Gin – met de kenmerkende aftreksels van komkommer en roos – als basis. Wat Gracie plukte tijdens haar wandelingen daar aan die kustlijn blijft geheim, maar het resultaat is een gin met zeebenen. 

Je kunt Neptunia vanzelfsprekend schenken en drinken met tonic en een schijfje komkommer. Vergeet vooral dat laatste niet! De kenners weten het: Hendrick’s Gin drink je met een schijfje komkommer in plaats van citroen. Wil je toch iets anders, dan voorspellen we dat Neptunia Fizz jouw ultieme zomerliefde wordt.

gin cocktail Hendrick's
Bron: Hendrick's Gin

Zo maak je het

Mix:

  • 50ml Hendrick’s Neptunia
  • 25ml vers limoensap
  • 25ml suikersiroop
  • scheutje bruiswater

Let op: ook in deze cocktail mag de komkommer niet ontbreken. Schip Ahoy & Enjoy! 

Ode aan de zee

Terwijl jij van deze frisse cocktail geniet op het terras of met je benen in het zand, help je de natuur te herstellen en te beschermen. Overal waar Neptunia wordt geschonken en gedronken, zet Hendrick’s Gin lokale projecten op om Project Seagrass te ondersteunen. Het merk brengt een ode aan de zee door samen te werken met het goede doel.

Project Seagrass herstelt en beschermt wereldwijd grassen op de bodem van de zee. Weiden van zeegras bieden bescherming en voedsel aan ontelbaar veel diersoorten en slaan CO2 op. Daarmee mag je zeegras een van de hardst werkende organismen van de zee noemen. Toch weet lang niet iedereen van het bestaan – en de bedreigingen – af. In de afgelopen veertig jaar is al bijna een derde van het zeegras wereldwijd verdwenen.

Dus, drink (met mate!) en do good: dat noemen wij nog eens een win-winsituatie!

In samenwerking met Hendrick’s Gin

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.