Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 23 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

5 geniale films en series die in week 16 op Netflix verschenen

Afgelopen week heeft Netflix de zware kanonnen van stal gehaald en kun je eindelijk beginnen met het langverwachte laatste seizoen van Better Call Saul. De transformatie van James McGill naar Saul Goodman is bijna compleet, en dan komen Jesse Pinkman en Walter White ook nog eens terug. Dit zijn de bete films en series die in week 16 op Netflix verschenen.

Bijna was het trouwens niet zover gekomen. Bob Odenkirk werd in 2021 getroffen door een hartaanval en zakte tijdens de opnames van seizoen 6 in elkaar. Gelukkig is Slippin’ Jimmy niet voor één gat te vangen en werden de opnames enkele maanden later hervat.

Nieuwe films en series op Netflix in week 16

Gelukkig maar, zo’n iconische serie verdient natuurlijk een passend einde. Bovendien is acteur Bob Odenkirk een pracht van een kerel die we nog in veel andere producties willen bewonderen.

1. Better Call Saul (Serie)

Met stip op 1 deze week seizoen 6 van Better Call Saul. De transformatie van Jimmy McGill naar Saul Goodman is bijna voltooid en het dodelijke kat-en-muisspel tussen Mike, Gus, Nacho en Lalo gaat vrolijk verder. Deze twee verhaallijnen zullen steeds meer naar elkaar toe kruipen richting de grote finale. Alvast een tipje van de sluier: Walter White en Jesse Pinkman maken eindelijk hun opwachting.

2. Russian Doll seizoen 2 (Original Serie)

Nog zo’n briljante Netflix-serie. Actrice Natasha Lyonne is terug. In seizoen 1 ontwaakt de vurige Nadia telkens op hetzelfde feestje, nadat ze voor de zoveelste keer is gestorven. Een soort Groundhog Day dus, maar dan niet met Bill Murray. Aan het einde van seizoen 1 van Russian Doll lijkt het alsof de time-loop is doorbroken en Nadia, samen met haar lotgenoot Alan, eindelijk verder kan. Seizoen 2 belooft een andere vreemde verhaallijn: Nadia komt erachter dat ze met de metro terug in de tijd kan naar de jaren 80.

3. Yakuza Princess (Original Film)

Ook een heerlijke maffiafilm in de lijst met nieuwe films en series op Netflix. Een Japans-Braziliaans onderonsje. Nadat een machtige Yakuza-leider is vermoord, wordt zijn pasgeboren erfgenaam in veiligheid gebracht. Ze wordt voor de zekerheid naar een ander continent gebracht en groeit op in ‘Little Tokyo’, een wijk in het Braziliaanse Sao Paulo. Twintig jaar later ontdekt ze haar ware identiteit en besluit ze wraak te nemen. Dit samoerai-zwaard snijdt aan 2 kanten; nu de moordenaars van haar vader weten dat er een erfgenaam rondloopt, is ze haar leven niet meer veilig.

4. I See You (Film)

Tussen de nieuw uitgebrachte films en series deze week ook een lekkere horrorfilm, met in de hoofdrol Helen Hunt (van onder meer Twister en Cast Away). Het verhaal speelt zich af in een kleine Amerikaanse stad waar een rechercheur en zijn familie vreemde dingen meemaken. Ondertussen onderzoekt hij de verdwijning van een jonge inwoner.

5. White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch (Original Documentaire)

Deze week ook een onthullende documentaire in de lijst met films en series. In White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie wordt het bedrijf achter het controversiële Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch even goed aan de schandpaal genageld. Deze sappige Netflix-documentaire staat bol van de schandalen. Discriminatie, seksisme en rechtszaken; genoeg om een groot kledingmerk van het voetstuk te laten vallen.

Check hier de beste films en series die in week 15 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.