Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 14 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

5 verrassende hitseries met Bob Odenkirk naast Better Call Saul

Zijn rol als Saul Goodman (‘it’s all good man’) in Breaking Bad en Better Call Saul is natuurlijk legendarisch, maar Bob Odenkirk speelt ook rollen in diverse andere hitseries. Had jij de geniale acteur bijvoorbeeld al gespot in The Simpsons? Dan ben je een hele grote.

Breaking Bad nemen we in dit artikel niet mee, want die is te voor de hand liggend. Te weten dat Better Call Saul een spin-off is van die hitserie.

Zoals het elke serieuze acteur betaamt op het hoogtepunt van de carrière, heeft Bob Odenkirk onlangs ook de hoofdrol gespeeld in een keiharde actiefilm. In Nobody is hij een rustige huisvader die zijn gewelddadige verleden vaarwel heeft gezegd. Dan gebeurt er iets waardoor zijn ware aard naar boven komt en slaat hij alles en iedereen tot moes. Dat was trouwens nog vóór hij in elkaar zakte na een lichte hartaanval. Dat gebeurde tijdens de opnames van Better Call Saul seizoen 6.

5 verrassende series met Bob Odenkirk

Enfin, Nobody is zeker een aanrader voor liefhebbers van rauwe actiefilms met dunne verhaallijnen. Het geeft maar aan dat de acteur een verscheidenheid aan rollen aangrijpt. Toch speelt hij meestal in series. Vijf verrassende hitseries waarin Bob Odenkirk schittert, al is het soms maar in één aflevering.

1. How I Met Your Mother

In deze Amerikaanse komedieserie is onze Bob Odenkirk te bewonderen in een aantal afleveringen, verspreid over meerdere seizoenen. Hij speelt Arthur Hobbs, de baas van Marshall Eriksen. Op militaire wijze houdt hij zijn onderdanen in het gareel. Zijn bijnaam luidt dan ook ‘Artillery Arthur’.

2. Futurama

De Better Call Saul-ster speelt ook een personage in de satirische sciencefictionanimatieserie Futurama, ontwikkeld door de maker van The Simpsons. Als hulpje van de burgemeester staat zijn karakter ‘Chaz’ erom bekend zijn privileges regelmatig te misbruiken. Na een kortstondige affaire met Turanga Leela wordt Chaz gedumpt; hij weigerde te skaten met weeskinderen, vanwege zijn statuur.

3. The Simpsons (seizoen 31, aflevering 3)

De broer van Bob Odenkirk, Bill, is schrijver en producent van een van de langstlopende tv-shows ooit: The Simpsons. Natuurlijk wilde de Better Call Saul-acteur zijn broer een dienst bewijzen door in seizoen 31 (aflevering: The Fat Blue Line) zijn stem te lenen aan het personage van een maffia advocaat.

4. Fargo (seizoen 1)

We zien Bob Odenkirk ook terug in het briljante eerste seizoen van Fargo (2014). Hij speelt op kolderieke wijze hoofdagent Bill Oswalt. Een eigenwijze man die een politiebureau probeert te leiden in een kneuterig dorpje. Als kers op de taart heeft zijn personage een prachtige bezem tussen neus en bovenlip hangen.

5. The Office (seizoen 9, aflevering 16)

Last, but not least: The Office. In deze geweldige hitserie met Steve Carell in de hoofdrol verschijnt Bob Odendirk eenmaal. In seizoen 9 doet hij zijn intrede als directeur Mark van een vastgoedbedrijf. Hij wordt op locatie geïnterviewd door Pam. Al snel blijkt Mark een kopie te zijn van haar eigen baas, Michael Scott (Steve Carell). Multitalent Bob laat tijdens deze aflevering zien dat ze hem moeiteloos kunnen inhuren als stand-in voor Steve Carell.

Bob Odenkirk in Better Call Saul seizoen 6

Aan veelzijdigheid dus geen gebrek bij Bob Odenkirk. We kunnen bijna niet wachten, maar dinsdag 19 april is het zover. Dan komt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Better Call Saul beschikbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.