Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe SUV van Aston Martin wint het Lamborghini en Porsche

Aston Martin heeft de DBX707 gepresenteerd. Maak kennis met de krachtigste SUV die je kunt kopen.

De Engelse mastodont heeft veel concurrentie, denk aan de Lamborghini Urus, de nog niet geïntroduceerde Ferrari Purosangue en de vorige week getoonde Lotus Eletre. Toch weet de Brit zich – nu nog – door zijn vermogen te onderscheiden.

De krachtigste SUV op de markt

Hoelang het dan ook mag duren, voor nu is de Aston Martin DBX707 de krachtigste SUV op de markt. De 4.0-liter V8 van Mercedes-AMG levert 707 pk en 900 Nm koppel. Dat is 157 pk en 200 Nm meer dan de ‘gewone’ DBX.

Krachtigste SUV, Aston Martin DBX707
(Afbeelding: Aston Martin)

Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de bolide in 3,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 311 kilometer per uur. En dat in een auto van ruim 5 meter lang, meer dan 2 meter breed en met een gewicht van 2.245 kilogram.

Aston Martin paste de DBX707 grondig aan

Om het kolos tot een stoppen te dwingen, beschikt hij over carbon-keramische remmen. Door deze remmen kan hij op het circuit de strijd aangaan met de Porsche Cayenne Turbo GT Coupé. Aston Martin heeft gekeken naar de Stuttgartse SUV bij het ontwikkelen van de DBX707.

Krachtigste SUV, Aston Martin DBX707
(Afbeelding: Aston Martin)

De krachtigste SUV heeft niet alleen een opgevoerd motorblok en sterkere remmen, ook het onderstel is gewijzigd. Zo zijn de dempers stugger en is de luchtvering aangepast. De koets is met luchthappers en -geleiders geoptimaliseerd voor het koelen van de sterkere krachtbron.

Op pad met Aston Martin DBX707, de krachtigste SUV

Autovisie-collega Peter Hilhorst reed met de zowel ruige als chique Brit en liet de V8 brullen en de turbo’s blazen op een prachtige bergpas. Zie hier de eerste kennismaking met de Aston Martin DBX707.

Met een grote motor, een groot koetswerk en een luxe uitrusting verwacht je niets anders dan een flink prijskaartje. Aston Martin vraagt dan ook 323.433 euro voor de krachtigste SUV die je op dit moment kan kopen.

De 5 sterkste SUV’s ter wereld, met veel elektrische inbreng

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.