Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De 5 sterkste SUV’s ter wereld, met veel elektrische inbreng

SUV’s zijn populair en het aanbod is de laatste jaren immens geworden. In welke prijsklasse je ook iets zoekt, de keuze voor een Sport Utility Vehicle is niet makkelijk. Zelfs in het topsegment is er een overvloed. Kijk je puur naar het vermogen, dan zijn dit de wagens om op te letten.

Bij het meeste vermogen kijken we naar het aantal pk’s dat de auto aan boord heeft. Dit betekent niet altijd dat het de snelste SUV is.

De meest vermogende SUV’s ter wereld

5. Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid (680 pk)

Het is de snelste Cayenne ooit, de Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. De elektromotor en 4.0 liter V8 zorgen samen voor een vermogen van 680 pk en 900 Nm koppel. Hiermee legt de bolide de nul-naar-honderd-sprint in 3,8 seconden af. De topsnelheid is 295 kilometer per uur.

Snelste SUV's ter wereld
(Afbeelding: Wheelsage)

Aan een van de snelste SUV’s ter wereld hangt een prijskaartje van maar liefst 194.200 euro.

4. Jeep Grand Cherokee Trackhawk (710 pk)

Nog een beetje gekker is de Jeep Grand Cherokee Trackhawk. De Amerikaanse bolide heeft een 6.2 liter V8 uit een Dodge Hellcat. Deze is goed voor 710 pk en 868 Nm koppel. De Cherokee sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,7 seconden en stopt pas met versnellen bij 289 kilometer per uur.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk
(Afbeelding: Wheelsage)

In Nederland kost de Jeep bijna 239.000 euro, maar dan heb je wel een van de snelste SUV’s van de wereld.

3. Dodge Durango SRT Hellcat (720 pk)

Ook de Dodge Durango SRT Hellcat heeft een dikke V8 onder de motorkap, in dit geval heeft hij ook een slagvolume van 6.2 liter. Dit gigantische motorblok is goed voor 720 pk en 875 Nm. De Amerikaan sleurt je in 3,5 seconden naar de 97 kilometer per uur (60 mijl per uur). De topsnelheid ligt op 290 kilometer per uur.

Snelste SUV's ter wereld
(Afbeelding: Wheelsage)

De auto is niet te koop in Nederland en zou hier ook waarschijnlijk een godsvermogen kosten, maar dan heb je wel de allersnelste SUV die je op dit moment kunt kopen.

2. Toekomstige SUV: GMC Hummer EV SUV (841 pk)

De techniek staat niet stil, zo worden SUV’s nóg sneller. GMC is bezig met het produceren van een Hummer EV. Er komt een model met 841 pk en waarschijnlijk ook een met 1014 pk. De aangekondigde 814 pk-versie sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconden en de topsnelheid is vooralsnog onbekend.

Snelste SUV's ter wereld
(Afbeelding: Wheelsage)

Prijzen van de GMC Hummer zijn voor Europa niet bekend. De Edition 1 kost omgerekend in Amerika 94.000 euro.

1. Toekomstige snelste SUV van de wereld: Tesla Model X Plaid (1020 pk)

De huidige Tesla Model X Plaid is al een van de snelste auto’s van Nederland, maar de nieuw aangekondigde versie slaat alles. Tesla gaat het model leveren met 1020 pk waarmee hij de nul-naar-honderd-sprint in 2,6 seconden aflegt. De topsnelheid ligt op 322 kilometer per uur.

Tesla Model X
(Afbeelding: Wheelsage)

De startprijs voor een Model X Plaid is 199.990 euro in Nederland. Voor dit geld rij je de toekomstige snelste SUV van de wereld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.