Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

De meest stijlvolle filmrollen van Leonardo DiCaprio

Zijn laatste verschijning in de bioscoop is nog altijd altijd Rick Dalton Once Upon a Time in Hollywood. In die Tarantino-film uit 2019 ziet Leonardo DiCaprio er ultiem gestyled uit. Maar het is natuurlijk niet zijn eerste filmrol waarbij zowel mannen als vrouwen in het zwijm vallen.

Een terugblik op zijn meest stijlvolle filmrollen. Allemaal looks die we een op een over zouden nemen.

De meest stijlvolle filmrollen van Leonardo DiCaprio

1. Jay Gatsby in The Great Gatsby

Om te beginnen met de ultieme look uit de roaring twenties. Leonardo DiCaprio draagt in The Great Gatsby pakken die grenzen aan kunst. Van galakostuums tot bruine pakken met Art Deco-manchetknopen, Jay Gatsby is de ultieme man. Maar onze favoriete look uit deze film is toch echt zijn witte kostuum. Let ook op de details en het kapsel.

leonardo dicaprio, looks, filmlooks, great gatsby
Bron: Warner Bros. Pictures

2. Calvin J. Candie in Django Unchained

Voor Once Upon a Time in Hollywood werkte Leonardo DiCaprio al vaker samen met Quentin Tarantino, onder meer voor Django Unchained. Als slavenhouder Calvin J. Candie had hij op z’n zachtst gezegd niet de meest vriendelijke rol, wel een heel stijlvolle. Zijde, fluweel, ultieme snit. Zo mag je als het aan ons ligt op ieder feestje verschijnen, maar ruil de ivoren sigaarhouder even om voor een kunststoffen exemplaar.

Netflix laatste kans leonardo dicaprio, looks, filmlooks, django unchained
Bron: Columbia Pictures Bron: Columbia Pictures

3. Frank William Abagnale Jr. in Catch Me If You Can

In Catch Me If You Can zien we Leonardo DiCaprio als meesteroplichter Frank William Abagnale Jr., die zich onder meer voordoet als piloot. Maar we zien hem ook in dit overhemd met korte mouwen op een beige pantalon. De tortoiseshell zonnebril en het achterovergekamde haar maken de look af. Zó 2020.

leonardo dicaprio, looks, filmlooks, catch me if you can
Bron: DreamWorks SKG

4. Howard Hughes in The Aviator

The Aviator is een film uit 2004 van Martin Scorsese, die je op het gebied van stijl en looks gerust zijn gang kan laten gaan. Leonardo DiCaprio speelt in deze film Howard Hughes, een Amerikaans piloot, filmproducent, filmregisseur, vliegtuigbouwer, playboy, excentriekeling, filantroop en kluizenaar. Yep, de ideale man om een film over te maken. Maar bovenal had Howard Hughes stijl en dat is via Leonardo DiCaprio op geniale manier aan de wereld getoond.

the aviator, leonardo dicaprio, looks, filmlooks
Bron: Warner Bros.

5. Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street

Iedereen op de zuidas is een kneus vergeleken met de vertolking van Jordan Belfort door Leonardo DiCaprio. Nou staat de gemiddelde zuidasser sowieso niet bekend om zijn stijl, maar vergeleken met Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street wordt het echt pijnlijk. Let in deze film vooral op zijn dassen.

leonardo dicaprio, the wolf of wallstreet, looks, meest stijlvolle filmrollen, jordan belfort
Bron: Universal Pictures

6. Rick Dalton in Once Upon a Time in Hollywood

In Once Upon a Time in Hollywood speelt Leonardo DiCaprio acteur Rick Dalton. Jaren 60, Hollywood, heerlijk. Meerdere looks in deze film zijn om door een ringetje te halen, maar het allereerste beeld dat we zagen, is misschien nog wel het best. Okergele turtleneck, lichtbruin leren jasje, bruine pantalon. Check ook de ketting, gesp en ring. En vergeet de denim look van Brad Pitt niet te bestuderen.

leonardo dicaprio, looks, filmlooks, once upon a time in hollywood
Bron: Sony Pictures Releasing

7. Jack Daswon in Titanic

In Titanic speelde Leonardo DiCaprio misschien wel zijn meest iconische rol ooit. Jack Dawson had niet eens zo’n uitgesproken stijl in Titanic, maar vrouwen vielen massaler dan ooit in het zwijm. Ja, dan doe je toch iets goed. Die corduroy broek doet het hem.

leonardo dicaprio, meest stijlvolle filmrollen, titanic
Bron: Universal Pictures

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.